Uprave za neizravno oporezivanje

Privremeno oduzeto 200 kg duhana tržišne vrijednosti 24.000 KM

suhan
03.09.2015.
u 18:01

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojske županije na području općine Olovo privremeno su oduzeli 200 kg duhana tržišne vrijednosti 24.000 KM

U redovitoj kontroli prometa u putničkom motornom vozilu u kojem su se nalazilae dvije osobe otkrivena je veća količina duhana, koji nije bio na zakonski propisan način obilježen akciznim markicama. Akcija je urađena zajedničkim snagama ovlaštenih službenih osoba UNO-a iz regionalnog središta Tuzla i policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojske županije, policijske postaje Olovo. Zbog sumnje kako postoji dovoljno elemenata počinjenja kaznenog djela „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ iz čl. 210a. Kaznenog zakona BiH, službenici odjela za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, o istom su obavijestili dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i Sudca za prethodni postupak Suda BiH, na osnovu čije su usmene naredbe, a za potrebe pribavljanja dokaza, izvršili premetačinu putničkog motornog vozila u kom se nalazila predmetna roba. Nakon izvršene premetačine vozila, pronađena je veća količina duhanskih proizvoda, sitno rezani duhan za pušenje, u količini od 200 kg, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od  24.000 KM. Obzirom na vrijednost robe, te potvrđenu sumnju u počinjenje navedenog kaznenog djela od strane osoba kojae su prevozile isti, predmetna roba je privremeno oduzeta dok će protiv osoba kod kojih je nađen duhan, u sljedećem razdoblju nadležnom Tužiteljstvu BiH biti podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju. 
Također, u zajedničkoj akciji ovlaštenih službenih osoba UNO-a iz regionalnog središta Tuzla i policijskih službenika MUP-a RS-a, CJS Doboj, PS Šamac oduzeto je 22 kg rezanog duhana. Duhan je oduzet zbog sumnje u nedozvoljen promet akciznih proizvoda učinjenog od strane fizičke osobe kod kojeg je prilikom redovite kontrole prometa, nakon zaustavljanja na području općine Šamac, u mjestu Obudovac, utvrđeno da isti u putničkom motornom vozilu prevozi sitno rezani duhan za pušenje u količini od 22 kg, procijenjene tržne vrijednosti u iznosu od 2.640 KM, koji nije obilježen akciznim markicama.  U skladu sa datim instrukcijama dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, koji je obaviješten o predmetnoj stvari, predmetna roba je privremeno oduzeta, a protiv počinitelja ove nezakonitosti bit će pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije