Vladimir Šeks u Ljubuškom

Priprema se konferencija o BiH, Amerikanci će imati glavnu riječ

01.12.2016.
u 10:00

“Te ogromne laži treba razbijati i svi su pozvani da to učine. Ako se neka laž ponavlja više puta, postat će istina. Zato ja pozivam na rat protiv krivokletnika, rat do istrebljenja njihovih laži, njihovih kleveta”, poruka je i poziv Vladimira Šeksa, koje je izrekao u Ljubuškom na predstavljanju svoje knjige “1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”. Šeks i njegova knjiga izazvali su razmjerno veliku pozornost Ljubušaka koji su ispunili Gradsku vijećnicu, a među posjetiteljima bili su i poznati političari iz Hrvatske, Ivan Šuker i Milijan Brkić.

Prva knjiga

Uz autora, o knjizi su govorili i nekadašnji hrvatski emigrant dr. sc. Marin Sopta, bivši visoki hrvatski dužnosnik Bosiljko Mišetić i dr. sc. Ivica Miškulin, povjesničar i sociolog, docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. “Ovo su samo prve dvije knjige, u travnju i svibnju izaći će druge dvije, itd.”, rekao je Šeks i tako najavio da će biti još knjiga kojima će nastaviti svoju borbu protiv krivotvoritelja novije hrvatske povijesti. Ti krivotvoritelji tvrde, kaže Šeks, da su i Hrvatska i BiH nastale tako što je UDBA konstruirala politički prevrat u Jugoslaviji, da je UDBA stvorila i projektirala Franju Tuđmana, a zauzvrat bi ti pripadnici UDBA-e bili zaštićeni od Tuđmana kada postane šef države.

Prema tvrdnji krivotvoritelja, istaknuo je Šeks, Hrvati su izazvali rat, on je počeo u cijeloj Jugoslaviji napadom hrvatskih ekstremista, ustaša, na Srbe u istočnoj Hrvatskoj, istočnoj Slavoniji, a Šeks je bio prvi ustaša koji je predvodio napade. Srbi su se, jadni, morali braniti od napada ustaške vlasti koja ih je htjela istrijebiti, navodi Šeks krivotvorine i ističe da je za to dobio “odlikovanje” od vojnog tužitelja JNA 10. kolovoza 1992. godine, kada je optužen za poticanje na genocid nad Srbima.

Oprezno preko granice

“Optužnica je živa i dan-danas, a i tjeralica za mnom još postoji u Beogradu, granice moram vrlo oprezno prelaziti da ne bih završio... Josip Manolić i Josip Boljkovac su rodonačelnici te klevetničke konstrukcije - da su ekstremni hrvatski nacionalisti, ustaše, izazvali rat. Ja ovim knjigama dokumentiram te laži. Dokumentiram to time što prikazujem dokumentaciju Službe za zaštitu ustavnog poretka, prema kojoj u proljeće 1991. godine nikakvi hrvatski ekstremisti nisu izazvali rat i napali Srbe, nego u 99,9 posto slučajeva obratno”, kaže Šeks.

Govorio je i o ratu u BiH, o Herceg Bosni i njezinu značaju, o “iznevjerenom duhu Daytona” i pretvaranju Hrvata u građane drugog reda, kojima je od konstitutivnosti, suverenosti i samostalnosti ostalo vrlo malo.

“Nužna je nadogradnja Daytona, nužno je da hrvatski narod u FBiH doista bude ravnopravan, suveren i konstitutivan. Priprema se i jedna međunarodna konferencija o tome, Amerikanci će tu imati glavnu riječ, kao što su imali i prilikom Washingtona i Daytona, jer položaj hrvatskoga naroda u BiH je neizdrživ”, istaknuo je Šeks.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?