Obiteljska tragedija

Pripadnik OS BiH ubio ženu nakon što je dobio odluku o rastavi pa sebe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
31.05.2016.
u 10:00

Momčilo Tepić (47) iz Kotor Varoši, pripadnik Oružanih snagama BiH, jučer ujutro oko 6.45 sati, dočekao je i brutalno likvidirao bivšu suprugu Milicu (44), rođenu u crnogorskom Tivtu, pa onda pucao sebi u glavu ispred zgrade u ulici Zmaj Ognjenog Vuka 152 u banjolučkom naselju Lazarevo u koju se ona doselila nakon rastave. Ljubomorni Momčilo je odmah cijev pištolja okrenuo u svoju glavu i opalio, ali je do dolaska policije i hitne pomoći davao znakove života pa je žurno prevezen u bolnicu, gdje su ga liječnici pokušavali reanimirati, ali je ubrzo preminuo. Današnjom obdukcijom tijela i vještačenjem znat će se koliko je točno projektila ispalio te je li koristio službeno mu povjereno oružje. Ova obiteljska tragedija dogodila se kada je nesretna žena krenula na posao u jedno privatno poduzeće, a čitavu kratkotrajnu dramu čula je uznemirena susjeda.

“Nemoj sada”

- Navodno ju je prethodno zvao telefonom i ona mu je rekla da ne može pričati, ali nije znala da je on već čeka vani. Čim je izišla, krenuo je za njom prema vozilu na parkiralištu, a ona mu je rekla: “Nemoj sada”. Čuli smo viku i vidjeli njih dvoje ispred zgrade. Milica je vikala iz sveg glasa, a on je govorio tiho. Na njegovo očito inzistiranje je potom povikala da ne radi to jer će susjedi zvati policiju, vjerojatno je mislila da će se na taj način povući. Međutim, nije odustajao, nego je nastavio prijetiti. Kad je već bila blizu vozila, izvukao je pištolj i pucao tri-četiri puta, ali je tada nije pogodio. Počela je bježati prema drugom ulazu zgrade te panično vikala: “Nemoj, molim te” i “Ubit će me”. Nažalost, tu ju je i sustigao, uhvatio za kosu i pucao joj u glavu. Pala je, a on je nakon toga pucao u sebe. Istrčala sam vani i vidjela da leže u lokvi krvi. I iz usta joj je curila krv. Podigla sam joj glavu i shvatila kako je već mrtva. Čula sam samo da je on tiho jaukao u svom smrtnom hropcu - ispričala je novinarima vidno šokirana susjeda.

Njezini sustanari govore da su se Milica i sin (22) u stan na četvrtom katu na ulazu 152A doselili prije dva mjeseca.

Sin jedinac spavao

U vrijeme tragedije njihov sin jedinac je spavao, a samo noć ranije došao je s puta. Od susjeda je doznao što se dogodilo. Jadno dijete, dali su mu tabletu za smirenje. Policija je tražila ključ od očeva stana u Obilićevu kako bi vidjeli ima li još oružja ili nekih tragova, a on je samo uspio reći da taj stan treba zapaliti. Inače, godinama je ova tročlana obitelj živjela u tom stanu u Ulici carice Milice u naselju Obilićevo. Momčilo i Milica su u braku bili 25 godina, a prije mjesec-dva su se i službeno sudski rastali. Kako se spominjalo, ona mu je bila poput sluge u braku pa ga je napustila prije godinu dana i osamostalila se, a on vjerojatno nije mogao podnijeti rastavu. Prijetio joj je i ranije pa je to i prijavljivala. Momčila smo počeli viđati u proteklih mjesec dana te je upozoravali da i to prijavi. Nastavio ju je uznemiravati i slati joj prijeteće poruke. Dolazio je u audiju tamnih stakala. On je imao “čudan i opasan pogled”, dok je ubijena bila vrijedna, poštena i sve je radila za sina - prepričavali su stanari i Miličini poznanici, koji su o njoj imali samo riječi hvale. Iz Momčilove obitelji nisu bili raspoloženi za razgovor, tvrdeći da oni najbolje znaju što je prava istina.

- Pokrenuta istraga bi trebala pokazati o čemu se tu doista radilo. Istragu vodi okružna tužiteljica Tanja Mrđa, uz pomoć inspaktora - rekli su iz Centra javne sigurnosti Banja Luka. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije