Formiran Operativni stožer

Pripadnici policije sutra će osiguravati sve izborne punktove

policajci
01.10.2016.
u 15:53

Prema podacima bh. policijskih agencija, nisu zabilježene nikakve aktivnosti koje bi, eventualno, mogle utjecati na stanje sigurnosti, ili ugroziti izborni proces.

Operativni stožer formiran u povodu osiguranja lokalnih izbora u BiH, a koji djeluje pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH (DKPTBiH), kontinuirano prati situaciju na terenu i poduzima sve neophodne sigurnosne, operativne i tehničke mjere kako bi izborni proces protekao u najboljem redu i u skladu s planiranom dinamikom.

Prema podacima kojima raspolažu bh. policijske agencije u razmjeni s Interpolom, nisu zabilježene nikakve aktivnosti koje bi, eventualno, mogle utjecati na stanje sigurnosti, ili ugroziti izborni proces.

Kako je Feni kazao rukovoditelj Operativnog stožera Relja Kovač, ovo tijelo formirano je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH i Središnjeg izbornpog povjerenstva BiH, a radi osiguranja predizborne kampanje, transporta glasačkih listića, odnosno izbornog materijala te neometanog izbornog procesa na sam dan glasovanja 2. listopada. 

Istaknuo je da su svi zadaci dosad izvršeni u skladu s utvrđenim planom, te da, osim slučajeva uništavanja izbornih plakata, verbalnih sukoba, odnosno narušavanja javnog reda i mira u manjem obimu koji su karakteristični za predizborno razdoblje, drugi incidenti nisu zabilježeni.

Kovač, nadalje, precizira da će sutra, na dan lokalnih izbora u BiH, pripadnici policije osiguravati sve izborne punktove, te da će nakon okončanja glasovanja biti organizirana pratnja prilikom prijevoza izbornog materijala.  

U Operativnom stožeru akcije "Lokalni izbori 2016", participiraju predstavnici svih bh. policijskih agencija, uključujući i Obavještajno-sigurnosnu agenciju - OSA-u i OESS kao promatrača.

Operativni stožer formirala je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH radi koordinacije i praćenja realizacije zadataka iz nadležnosti institucija i policijskih tijela u BiH, odnosno podizanja razine sigurnosti uoči, tijekom i neposredno nakon provođenja lokalnih izbora u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije