Hvale vrijedna akcija

Prikupljeno 17.959 maraka za liječenje Dubravka Knezovića

09.02.2016.
u 08:00

Teško je na neku utakmicu u Grudama privući 1000 ljudi, ali to je (opet) uspjelo rukometašicama Gruda Autoherc, koje je u dvorani Bili Brig došlo vidjeti toliko publike.

Zasluge za dobar posjet imaju i rukometašice ŽRK Dugo Selo 55, članice Prve hrvatske lige, koje su u prvenstvenoj utakmici u Splitu dan prije protiv istoimene ekipe osvojile bod (21:21).

Stabilan klub

- Mali smo, ali zdrav i stabilan klub, koji djeluje više od 60 godina. Prvi smo put u Hercegovini. Malo smo vidjeli, ali opet ćemo doći u kršnu pokrajinu. S Gruđankama smo već više puta igrali prijateljske utakmice, zadnji put uoči Božića u Dogom Selu. Rado smo pristali doći igrati humanitarnu utakmicu, s koje je prihod išao za liječenje bolesnog Dubravka Knezović, rekla nam je predsjednica gošći Jadranka Robić.

Predsjednica, vodstvo i sve igračice Dugoga Sela te domaće igračice, treneri i čelnici kluba kupili su ulaznice i pridružili se ostalim gledateljima. Ukupno je prodano 2478 ulaznica po 5 KM. Uz ulaznice, utržak od prodaje slatkiša, uplate na poseban žiro račun te gotovinske donacije pojedinaca, ukupan prihod iznosi 17.959 KM.

Novac predan obitelji

Prikupljeni novac po završetku susreta predan je obitelji Knezović, koja je s Dubravkom promatrala utakmicu. Kao što smo već pisali, 18-godišnji Dubravko boluje od leukemije od druge godine. Liječio se kemoterapijama, ali zbog problema s gušteračom takve terapije više ne dolaze u obzir. Dubravko mora na operaciju u Rim, a sve to zahtijeva znatna sredstva. Njemu i obitelji ova će pomoć dobro doći.

Rezultat utakmice ovaj je put bio u drugom planu. No, recimo da su domaće u revijalnoj igri slavile 29:26. Veći dio susreta one su vodile s 1 – 3 pogotka razlike, a sredinom drugog poluvremena dostigle su najveću prednost (21:14). Pri kraju su gošće, ipak, smanjile razliku.

Za Grude Autoherc igrale su: A. Gudelj, Milas, Marić 8, Čutura 6, M. Gudelj 5, Vrančić 3, Braćić 3, M. Bandić, Prusina 2, Nikić, Mikulić, Azinović 1, T. Bandić, Leko, Kondža (trenerica Zlata Zubac). Dugo Selo 55: Budić, Đurak, Kirin 3, Čamber 2, Grebenar 2, Radovac, Slišković, Pavković 4, Bebek 7, Karaula, Galić 3, Rokavec 4, Šebalj, Lekić 1, Lisjak (trenerica Tanja Plašić). Susret su dobro sudili Ivan Džolić i Ivan Šarac (obojica Ljubuški).•

-Dragi gledatelji, hvala vam na odzivu i kupnji ulaznica, od kojih prihod ide u humane svrhe, za liječenje našeg Dubravka. Želimo mu pobjedu u borbi protiv opake bolesti i da ima sretnu budućnost. Hvala dragim gošćama iz Dugog Sela na dolasku i prijateljstvu, rekao je nakon utakmice predsjednik HŽRK Grude Autoherc Zoran Trlin, uz pljesak s tribina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije