Gabela

Prigodan posjet kući Andrije Ankovića

14.02.2017.
u 09:00

Da život čine male stvari, pokazala je ekspedicija Hajduka koja je nastupala na 27. nogometnom turniru memorijalu “Andrija Anković” u Gabeli. Splićani su bez prethodne najave zatekli organizatore, kada su pri kraju službenog programa otvaranja u prvom smislu riječi, imali što “kazati”, piše Večernji list BiH.

Lijepa gesta

Naime, prije izlaska na teren momčadi Hajduka koja je nastupila na turniru, njezin kapetan Zvonimir Milić pojavio se s cvijećem. Naravno, cvijeće je položio pod spomen-bistu Andrije Ankovića, na putu prema nogometnom turniru. Novu gestu prema jednom od najboljih strijelaca u povijesti Hajduka Splićani su pokazali i drugog turnirskoga dana. Na putu prema stadionu u Gabeli posjetili su rodnu kuću Andrije Ankovića u starom dijelu Gabele, razgledali postav i onda se uputili prema stadionu.

- Ugodno su me iznenadili u svakom pogledu i ponašanjem i zanimanjem za našeg Andriju, svaka im čast, posebice vođi puta Frani Grgureviću, naglašava Nikica Pehar, predsjednik Torcide Gabela i predsjednik Nadzornog odbora NK GOŠK.

Bez obzira na to što domaćine nije usrećio podatak što je Hajduk na turniru nastupio s ekipom koja se natječe u Trećoj nogometnoj ligi, makar bila i prva, sitnim gestama pogodili su žicu senzibilne Gabeljane. Još jednom s pravom se može reći kako život čine male stvari!

Navikavanje

Zrinjski je nakon osvajanja turnira u Gabeli ušao u najdelikatniju fazu priprema za nastavak sezone. Za očekivati je u idućim danima kako će se udarna momčad dodatno kristalizirati, kako će biti još malo jasnije koji su nogometaši bliže udarnoj postavi. Uostalom, plemići će još idući vikend odraditi “generalku” pred prvenstvo, pa bi tu trenerske zamisli Ivice Barbarića mogle biti malo jasnije. Jedno je jasno - u redovima Zrinjskog vlada velika konkurencija za svako mjesto, struka će morati kad-tad donijeti nekoliko teških odluka. Ono što je Zrinjski pokazao u Gabeli daleko je odličnog. Ipak, preostalo je još dovoljno vremena za popravljanje i navikavanje na novi sustav rada. Za očekivati je kako mostarskoj momčadi slijedi još neko razdoblje navikavanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije