Incident

Pretukli inspektora pri kontroli uređenja vodotoka i iskopa šljunka

31.05.2016.
u 07:00

Republički vodni inspektor Dragan Despotović pretučen je jučer za vrijeme službene kontrole kod gospodarskog subjekta “Rašo” d.o.o. u Osječanima kod Doboja. Inspektor je žurno prevezen na Odjel kirurgije, a iz Republičke uprave za inspekcijske poslove potvrđuju da se incident dogodio kada je zajedno s još dvoje kolega trebao izvršiti redovitu kontrolu uređenja vodotoka i eksploatacije šljunka.

Napali tri inspektora

- Dolaskom dvojice inspektora i jedne inspektorice zatečeni radnici nisu dopustili vršenje kontrole, nego su prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuli. Dok su Despotovića tukli, drugi inspektor ih je pokušao zaustaviti, ali nije uspio jer su i njega počeli udarati, kao što i inspektorici nisu dali pozvati policiju i liječnike.

Teško ozlijeđeni Despotović je službenim autom prebačen u Dom zdravlja u Doboju. Napad na inspektore je kazneno djelo i nadamo se da će MUP RS-a ubrzo sankcionirati počinitelje - kažu iz ove uprave, podsjećajući da nije prvi put da su izloženi napadima.

Brojne prijetnje

- Bilo je slučajeva gdje su inspektori fizički napadnuti, otimani im mobiteli, skidani kotači s automobila, pa čak i ekstremnih situacija gdje su im životi bili ugroženi prijetnjom vatrenim oružjem, ali je ovo prevršilo svaku mjeru. Bez obzira na prijetnje, i dalje ćemo raditi svoj posao i nikome nećemo dopustiti da vrši pritisak na inspektore. Očekujemo i od drugih da poduzmu mjere u cilju zaštite, kao i od predstavnika poslodavaca i sindikata u pružanju podrške inspektorima na terenu - zaključuju iz Republičke uprave za inspekcijske poslove. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije