U 64. godini života

Preminuo znameniti hercegovački franjevac Franjo Mabić

'POKBIH...IZBICNO...FRA FRANJO MABIC ISTAKNUO JE KAKO CE KADA SE OVO ZAVRSI BITI NAJKRACI PUT DO BLIDINJA...SNIMIO BRACO SELIMOVIC...ZA TEKST VESNA LETO'
27.04.2015.
u 13:08

Poznati franjevac bio je i povremeni kolumnist Večernjeg lista BiH, te redoviti član Društva hrvatskih književnih prevoditelja i član Društva književnika HZ HB

Tužna vijest jutros je potresla čitavu Hercegovinu. Prošle noći, u župnoj crkvi u Izbičnu preminuo je fra Franjo Mabić, poznati hercegovački franjevac. Fra Franjo je preminuo od srčanog udara u 64. godini života, 43. godini redovništva i 38. godini svećeništva.

Foto: ''

Fra Franjo Mabić rodio se 25. ožujka 1952. godine u Kočerinu, pokraj Širokog Brijega, gdje je završio osnovnu školu. Za svećenika je zaređen u Bologni 18. veljače 1978. godine. Od tada je bio duhovni pomoćnik u Konjicu i Čerinu, te župnik u Posušju, Šuici, Mostaru i posljednje u Izbičnu.
Autor je niza knjiga koje imaju brojnu čitateljsku publiku.
Njegova prva kuharica", "Recepti iz fratarske kuhinje". Rasprodana je u jedanaest tisuća primjeraka.

Foto: ''

Znameniti franjevac bio je i povremeni kolumnist Večernjeg lista BiH.

Bio je i redoviti član Društva hrvatskih književnih prevoditelja i član Društva književnika HZ HB.

Sveta misa i ispraćaj pokojnog franjevca biti će u župnoj crkvi u Izbičnu u utorak, 28. travnja, u 12,00 sati. Sveta misa zadušnica biti će održana u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu u 15,00 sati te sprovodni obredi i pokop na groblju Mekovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije