Prva žrtva

Žena (32) preminula od svinjske gripe u BiH

ukcs
03.02.2016.
u 12:19

Trenutno je u Klinici hospitalizirano šest pacijenata s potvrđenim virusom AH1N1

Pacijentica R. E. (1984) preminula je u utorak navečer u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo od posljedica zaraze virusom AH1N1, potvrđeno je iz UKCS-a.

"Nažalost, i pored napora naših liječnika sinoć je preminula pacijentica inicijala R. E. (1984. godište) kod koje je potvrđen virus AH1N1", navodi se u priopćenju UKCS-a.

Na Klinici za infektivne bolesti UKC Sarajevo od 1. siječnja ove godine pregledana je 69 pacijenta s gripoznim sindromom.

Od 69 pregledanih, 19 pacijenata je bilo hospitalizirano na ovoj klinici. Od 19 hospitaliziranih pacijenata kod 11 je ustanovljen virus AH1N1.

-Trenutno je u Klinici hospitalizirano šest pacijenata s potvrđenim virusom AH1N1. Hospitalizirani pacijenti su pod stalnim nadzorom liječnika te su zbrinuti odgovarajućom terapijom, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UKCS, prenosi Fena. 

Stanje pacijenta S.I. iz Zenice je i dalje izuzetno teško, a on je smješten u Jedinici internističke intenzivne terapije (JIIT).

Naime, gripa AH1N1 je nova influenca virusa koja izaziva bolest kod ljudi. Virus influence H1N1 nastao je mutacijom humanog, ptičjeg i svinjskog virusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije