Narodno pozorište Mostar

Premijerom predstave “Mrtve ribe plivaju na leđima” počinje nova sezona

“Mrtve ribe plivaju na leđima”
14.09.2016.
u 10:53

Predstava je rađena po tekstu višestruko nagrađivanog bh. književnika Josipa Mlakića, u režiji Tanje Miletić Oručević iz Mostara, a ova je premijera ujedno i praizvedba Mlakićevog teksta

Premijerom predstave “Mrtve ribe plivaju na leđima” Narodno pozorište Mostar svečano će otvoriti novu umjetničku sezonu, 2016/2017. Premijera će biti održana u petak, 23. rujna u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a prva repriza je u subotu, 24. rujna u 20 sati, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar. 

Predstava je rađena po tekstu višestruko nagrađivanog bh. književnika Josipa Mlakića, u režiji Tanje Miletić Oručević iz Mostara, a ova je premijera ujedno i praizvedba Mlakićevog teksta.

Riječ je o umjetnički i tehnički zahtjevnoj predstavi: to je prva koprodukcija tri bh. kazališta - Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Okupila je 17 glumaca iz sva tri kazališta: u predstavi igraju Nedžad Maksumić, Miro Barnjak, Robert Pehar, Faketa Salihbegović Avdagić, Jelena Kordić Kuret, Saša Handžić, Uranela Agić Burina, Velimir Pšeničnik Njirić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Zlatan Školjić, Jasmin Krpo, Nikolina Marić, Angela Bulum i Maja Zećo. 

Adaptaciju teksta potpisuju Dragan Komadina i Tanja Miletić Oručević, scenografi i autori videa su Matko Vekić i Mirta Vekić, kostimografkinja je Sabina Trnka, a autor glazbe Atila Aksoj.

Ova se predstava tiče svih nas, govori o nama danas, a za publiku je atraktivna i kao svojevrsni hommage filmskim autorima: od Bergmana do braće Coen.

“Sama priča ove predstave, dramskog prvijenca Josipa Mlakića, smještena u neimenovanu, ali nama poznatu i vrlo blisku bh. sredinu, prirodno povezuje ne samo ova tri ansambla već nadamo se i građane Bosne i Hercegovine, otvarajući put u iznalaženje onih poveznica koje nas spajaju i koje su nam svima bliske, ma koliko da su fabulom teške i traumatične. Ne sumnjajući da će ovaj projekt biti vrlo uspješan i prihvaćen od publike i kazali8šne kritike, prije svega zahvaljujući nadarenosti cijelog kreativnog tima koji je vrijedno radio na predstavi, mi čvrsto vjerujemo da će ova koprodukcija ostaviti značajan trag na kazališnoj sceni Bosne i Hercegovine i šire, a akterima otvoriti put ka novim zajedničkim projektima”, izjavio je povodom premijere direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović.

Ulaznice za premijeru po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. 

Prva repriza je u subotu, 24. rujna u 20 sati.

Od gostovanja NP Mostar izdvaja izvedbu predstave “Ajmo na fuka” autora i reditelja Dragana Komadine u Trebinju u petak, 16.09. Ova predstava, prva zajednička koprodukcija Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, bit će izvedena u petak u Domu kulture u Trebinju u 20 sati, u okviru projekta"PRO-budućnost", koji realizira Catholic Relief Services u suradnji s USAID-om i ulaz je besplatan. U predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar. Nakon toga, u nedjelju, 18.09., Narodno pozorište Mostar gostuje u Goraždu s predstavom “Derviš i smrt” Meše Selimovića u režiji Erola Kadića. U predstavi igraju Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Maja Zećo, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Bojan Beribaka i Amela Kreso, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije