Vitez

Predstavom GKM Vitez ‘Crvenkapicine muke’ zatvoreni Kazališni dani

09.12.2016.
u 09:00

“Kazališni dani Vitez 2016.”, osmi po redu, zatvoreni su predstavom “Crvenkapicine muke” domaćeg Gradskog kazališta mladih, ujedno i organizatora i domaćina ovoj kazališnoj manifestaciji. Mladi viteški glumci još jednom su do suza nasmijali i odlično zabavili publiku u kazališnoj dvorani u Vitezu te na najljepši način priveli kraju ovu manifestaciju koja je u Vitezu trajala mjesec dana. Ovoj predstavi koja je “začinila” ova lijepa kulturna događanja prethodile su dvije predstave Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida , “Priča o zmaju” i “Vitamini, zdravi i fini”, a obje su oduševile najmlađu vitešku kazališnu publiku, ali i njihove roditelje. A može se kazati kako su kazalištarci iz Šida ovim predstavama nastavili već dugi niz odličnih nastupa pred viteškom kazališnom publikom. Ovogodišnji Kazališni dani u Vitezu ponudili su brojnoj viteškoj publici, ali i ljubiteljima kazališta iz susjednih općina, čak 15 predstava, među kojima je bio značajan broj onih za viteške mališane.

Publici u Vitezu predstavile su se kazališne skupine iz Županje, Slavonskog Broda, Sinja, Belog Manastira, Beograda, Šida, Banje Luke i Mostara te domaćeg Gradskog kazališta mladih. Glavni pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta SBŽ. Vrijedno je istaknuti kako su i ove godine održane i kazališne radionice, koje su okupile mlade, a iz GKM Vitez nisu napustili ni tradiciju te su, uz sve to, organizirali i audiciju za prijem novih članova te su sada bogatiji za dvadesetak novih mladih članova. U suradnji s Forumom mladih Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” iz Zagreba, Gradsko kazalište mladih iz Viteza sudjelovalo je u organizaciji i realizaciji humanitarne akcije za djecu bez roditeljske skrbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije