Vitez

Predstavljena 63 znanstvena rada

09.05.2016.
u 11:00

Prva međunarodna studentska konferencija ekonomije i informatike SKEI 2016., u organizaciji Sveučilišta “Vitez”, okupila je ovog vikenda u Vitezu studente iz BiH, Hrvatske i Srbije, koji su u sklopu šest sesija predstavili 63 znanstvena rada iz oblasti ekonomije, poslovne informatike i poslovnog prava. Cilj konferencije je omogućiti transfer znanja i poslovno povezivanje studenata, profesora i gospodarstvenika te ostalih zainteresiranih u oblasti menadžmenta i marketinga, poduzetništva, financija i računovodstva, kao i poslovne informatike.

Jamila Jaganjac, prodekanica Fakulteta poslovne ekonomije i glavna programska koordinatorica SKEI 2016., izjavila je kako je među prijavljenim radovima veliki broj kvalitetnih znanstvenih radova koji pružaju praktična rješenja za sve koji se žele baviti praksom, kao i znanstvenike sklone istraživanjima.

Pozdravljajući sudionike i goste SKEI 2016., Mirko Puljić, rektor Sveučilišta “VITEZ”, istaknuo je važnost organiziranja ovakve vrste konferencije budući da su njezini glavni akteri studenti iz cijele BiH te iz susjednih zemalja, od kojih, kako je naglasio, očekuje značajnu ulogu i u budućnosti u razvoju visokoga obrazovanja te u nastavku razvijanja suradnje među sveučilištima u BiH, zemalja regije, ali i šire.

Čestitajući na organiziranju Međunarodne studentske konferencije, sudionike i goste pozdravila je i Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije, poručujući kako nam trebaju nove ideje koje će dati doprinos razvoju visokoga obrazovanja, a time i napretku cijeloga društva. Održavanje Međunarodne studentske konferencije u Vitezu pozdravili su i Filip Gal, student beogradske Visoke škole modernog biznisa, Marko Lovrinović, predsjednik Studentskog parlamenta Sveučilišta “Vitez”, te Edin Glogić, član Organizacijskog odbora SKEI 2016. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?