posušje

Predstavljen roman prof Mate Grbavca "Svijetla strana sunca"

roman
06.05.2016.
u 12:44

U posuškoj Narodnoj knjižnici, a u povodu 25.obljetnice obnove rada Ograanka MH Posušje, predstavljen je roman prof Mate Grbavca ,,Svijetla strana sunca,,.

Pozdrave su uputili domaćini Ljubo Kovač i Blago Kovač u ime Knjižnice i Ogranka MH Posušje. skupu se prigodnim riječima obratio i prof Andrija Stojić u ime MH ogranaka Čitluk koji je također najavio bogat program obilježavanja obnove rada MH te tiskanje novih matičinih izdanja. Najavljen je tradicionalni susret ogranaka MH  s članovima središnjice MH iz Zagreba na ljepotama Blidinja. te i mogućnost tiskanja prigodnog zbornika, knjige o radu MH i susretima kroz proteklo razdoblje.

Prof Stojić  se pohvalno izrazio o suradnji s prof Grbavcem dugi niz godina.

Prof Mate Grbavac istaknuo je dobru suradnju u izdavaštvu i predstavljanju knjiga.

U romanu „Svjetla strana sunca!“ piše o  aktualnim događajima u Hercegovini i Slavoniji, što mu nije bio problem jer u nekim slavonskim gradovima .živi pola njegove rodbine i prijatelja.

Zapisivati je počeo slučajno kaže autor jer nakon što je počeo pripovijedati svojoj unuci kratke i zanimljive priče počeo je i zapisivati. Svoj rad poslao je na koji su dobili zapažen uspjeh i nagradu.. To ga je navelo da u 52. godini napiše knjigu. Potom je uslijedio prigodni recital, tonski zapis s CD-a vrsnog umjetnika glumca HNK Mostar pokojnog Tonija Pehara.

Snažna osebujna  Tonijeva interpretacija Matinih stihova  dojmila se publici. Komentar jednog od gostiju sveo se na izjavu - Svako je vrijeme otvoreno za priču.

Jedan od uvaženih gostiju fra Vlado Lonča, među ostalim, pšohvalio dobru suradnju s organizatorima večeri te te izrazio zadovoljstvo što može darovati svoje nove  knjige posuškoj Knjižnici. To je učinio i književnik Slavoi Antin Bago koji je najavio novo izdanje u suradnji s MH ogranak u Čitluku te neke prijedloge za suradnju s Vijećem mladih Posušje.

Program je uspješno vodio daroviti Jozo Kolobarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije