nova bila

Predstava “Umišljenji bolesnik” oduševila prepuni HKC

dsad
24.01.2017.
u 14:00

U Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila odigrana je predstava “Umišljenji bolesnik” Jean-Baptiste Poquelin Molière u režiji Anele Križanac. Ovu urnebesnu komediju izveo je studentski teatar Franjevačke teologije u Sarajevu, a prostor HKC-a bio je premali za 50-ak gledatelja koji nisu uspjeli pronaći svoje mjesto.

Tekst predstave je vrlo aktualan jer govori o čovjekovoj ovisnosti o farmaceutskim pripravcima koji najčešće više odmažu nego li pomažu. Glumci studentskoga teatra Franjevačke teologije iz Sarajeva prvi puta su gostovali u HKC-u, ali se nadamo da će nas opet posjetiti.

Presretna sam i još uvijek ushićena od uzbuđenja jer predstava je oduševila publiku u mome HKC-u. Priželjkivala sam takav scenarij, ali sam se i pribojavala, no stvarna slika nadišla je sva moja očekivanja. Dobila sam toliko iskrenih čestitki. Moja predstava, u ovom depresivnom vremenu, nasmijala je toliko ljudi. Teško je pronaći riječi koje bi oslikale moje zadovoljstvo. Zidovi HKC-a sinoć su bili tijesni da prime sve one koji su željeli vidjeti predstavu, rekla je za portal NovaBila.info Anela Križanac.

U predstavi su igrali: Silvio Zlatarević, Anela Križanac, Ana Jukić, Gabrijela Tominac, Mislav Jozić, Oliver Livančić, Antonio Baketarić, Josip Jazvić, Mijo Ljubos i Marko Čuturić.
Glazba: Nikola Matošević.
Svjetlo: Vinćenc Kajtazi.
Asistent: Stjepan Lukašević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije