Izetbegović potvrdio

Predsjedništvo SDA podržalo ulazak u koaliciju s SBB-om

Predsjedništvo SDA
07.10.2015.
u 21:37

SBB treba ući i biti dijelom vladajuće strukture, a treba zadržati i koaliciju s A-SDA i SBiH, izjavio je Izetbegović

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je na sjednici Predsjedništva SDA u Sarajevu jednoglasno donesena odluka da se podrži prijedlog Kolegija ove stranke i da se nastave razgovori sa Savezom za bolju budućnost BiH u smislu formiranja novih parlamentarnih većina.

- Smatramo da SBB treba ući i biti dijelom vladajuće strukture, da treba zadržati koaliciju sa A-SDA i Strankom za BiH i da ne dolazi do nikakvih promjena kada je riječ o koaliciji sa Savezom za promjene na državnoj razini, izjavio je Izetbegović na konferenciji za novinare. 

Jedna od točaka dnevnog reda sjednice Predsjedništva SDA odnosila se i na rad Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, te odnose unutar samog Kluba. Izetbegović je potvrdio da se razgovaralo i o ranijim nesuglasicama unutar Kluba SDA u Zastupničkom domu PSBiH. 

- Dogovoreno je da se međusobno pruži ruka i dođe do pomirenja onih koji su bili nezadovoljni ishodom Kongresa i koji su imali primjedbe na regularnost kongresne procedure. S druge strane potrebno nam je jedinstvo unutar Kluba SDA da radimo zajedno na rješavanju problema, a dogovoreno je i da ćemo raditi na tome da garantiramo da će na listama biti najkvalitetniji ljudi unutar SDA, kazao je Izetbegović, javlja Fena. 

Odgovarajući na novinarsko pitanje Izetbegović je potvrdio da Asim Sarajlić ostaje na čelu Kluba. Izetbegović je dodao da je na sjednici Predsjedništva SDA bilo govora i o drugim temama poput položaja Bošnjaka u RS-u, bosanskog jezika, najavljenog referenduma u RS-u, radu Vijeća ministara BiH i Federalne vlade. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?