STRAVA I UŽAS

Predsjednik Reala odavao počast žrtvama ne sluteći da se u tom trenutku događa nešto jezivo

Real
30.05.2016.
u 12:03

 Sportski svijet pogodila je jedna velika tragedija. Naime, u iračkom gradu Baakoubi, 60 kilometara sjeverno od Bagdada, gdje su se navijači Reala okupili kako bi gledali finale Lige prvaka između ‘Los Blancosa’ i Atletico Madrida u subotu navečer, džihadisti ISIS-a počinili su novi pokolj realovaca u toj ratom pogođenoj zemlji.

Bolesni umovi koji svoju neku “pravdu” istjeruju na način da ubijaju nedužne ljude, ponovno su pokazali svoje monstruozno i zlokobno lice. Dok su se igrači Reala i Atletica spremali za izvođenje jedanaesteraca kako bi odlučili o ovogodišnjem prvaku Europe, u prostoriju gdje su navijači Reala pratili prijenos susreta iz Milana upala su četiri terorista s automatskim puškama i ubili najmanje 12 navijača, dok ih je osam teško ranjeno.

 

Nogomet je za njih ‘antimuslimanski’

Ovo je već drugi pokolj koji su džihadisti počinili nad navijačima Kraljeva. Prvi se dogodio 13. svibnja u Samarri, kada su ubojice naoružane kalašnjikovima upale u tamošnji klub navijača Reala i likvidirale 16 iračkih navijača, a 20 teško ozlijedili. U vrijeme napada, u prostorijama je bilo 50-ak realovaca.

Preživjeli svjedoče kako su bezumni teroristi urlali da ih ubijaju zato što prate nogomet, koji je za njih”antimuslimanski” i suprotno od onoga što piše Kuran. Realov predsjednikFlorentino Perez je odmah po osvajanju naslov prvaka Europe, veliki trijumf posvetio žrtvama pokolja u Samarri.

Minutom šutnje odali počast žrtvama novog masakra

“Posvećujemo pobjedu našim navijačima ubijenima užasnim činom nasilja, oni su ljudi koji su u tim teškim trenucima pokazivali vrijednosti Reala”, kazao je Perez, ne sluteći kako se u  međuvremenu dogodio novi pokolj, onaj u Baakoubi.

Zato je nad spektakularnom proslavom europske krune bila velika sjena, pa su tijekom posjete Reala madridskoj gradskoj upravi, cijela momčad i klupski vrh minutom šutnje odali počast za 28 ubijenih navijača Reala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije