za primjer drugima

Predsjednica Hrvatske plaća svoje ljetovanje na Brijunima

Kolinda Grabar Kitarovic
Pixsell/Reuters
24.07.2016.
u 14:18

Iz Ureda predsjednice Hrvatske potvrdili su da će Kolinda Grabar Kitarović ovo ljeto odmarati u vojnom objektu na Brijunima i da će sama platiti sve troškove.

"Obavještavamo Vas kako će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, od ponedjeljka, 25. srpnja do utorka, 2. kolovoza boraviti u Vojnom objektu „Peneda“ na Brijunima. Predsjednica će troškove boravka u cijelosti osobno podmiriti", navodi se u priopćenju poslanom iz Ureda predsjednice, prenosi N1.

Odluka Grabar Kitarović da ljetovanje u državnom objektu plati iz vlastitog džepa dolazi nakon što je tehnički premijer Tihomir Orešković bio izložen brojnim kritikama jer je u medije procurila informacija da je nedavno na račun poreznih obveznika s obitelji ljetovao u MUP-ovoj vili Costabella.

Orešković je najavio da će podmiriti sve troškove hrane u Opatiji za svoju obitelj - i to, kako je rekao, kada dobije fakture.

Nakon toga je MUP objavio troškove reprezentacije u toj vili za prijašnje godine, pa se moglo vidjeti, primjerice, koliko je potrošeno za mandata vlade Zorana Milanovića i Jadranke Kosor.

Tako je prvoj godini mandata premijerke Kosor, ujedno i zadnjih šest mjeseci vladavine Ive Sanadera, 2009. godine, potrošeno je 24.570,93 kuna. 2010. potrošeno je samo 175 kuna, a zadnje godine mandata Kosor - 47.232,16 kune.

Objavljeno je da se u mandatu Zorana Milanovića 2012. trošilo dvostruko više - 96.604 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?