Munchen

Predsjedatelj Zvizdić sa predsjednicima Slovenije i Makedonije i premijerom Crne Gore

Zvizdić
13.02.2016.
u 15:50

Na marginama 52. Sigurnosne konferencije u Minhenu, predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić održao je bilateralne sastanke s predsjednicima Slovenije i Makedonije, Borutom Pahorom i Đorđem Ivanovim, te sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Predsjednik Pahor je čestitao Bosni i Hercegovini predaju aplikacije za članstvo u Europskoj uniji i rekao da Republika Slovenija snažno stoji iza puta Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji. On je poručio da će u svim institucijama podržati ideju kako se razmatra i prihvati aplikacija i da BiH ide korak dalje u europskim integracijama.

Predsjedatelj Zvizdić i predsjednik Makedonije Ivanov su razgovarali o značaju regionalne suradnje i suglasili se kako je zajednički interes obje države Jadransko-jonski autoput kao centralni transportni pravac za povezivanje šest zemalja i kako takva vrsta povezivanja predstavlja ključni projekat kojem u idućem periodu treba dati veći značaj.

U razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, predsjedatelj Zvizdić je rekao kako ga raduje poziv Crnoj Gori u NATO i istaknuo kako će taj korak biti značajan za stabilnost u cijelom regionu. Premijer Đukanović je čestitao predsjedatelj Zvizdiću ispunjavanje svih zadanih uslova za predaju aplikacije za članstvo u Europskoj uniji u ponedjeljak, 15.2.2016.godine. Suglasili su se kako BiH i Crna Gora imaju izuzetno dobru suradnju i da se ona u idućem periodu može poboljšati.

U poslijepodnevnim satima, predsjedatelj Zvizdić će održati sastanke i sa savjetnikom njemačke kancelarke Angele Merkel za vanjsku i sigurnosnu politiku Christophom Heusgenom, visokom predstavnicom za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini i sa europskim komesarom za susjednu politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hahnom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?