predsjednik Naše stranke

Predrag Kojović o dodjeli zahvalnica Karadžiću, Koljeviću i Plavišćiki: Ljudski sramotan, a politički antidaytonski potez!

Predrag Kojović
24.10.2016.
u 18:35

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, oštro je osudio je najnoviju političku provokaciju iz vrha Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je Nedjeljko Čubrilović dodijelio zahvalnice Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić te posthumno Nikoli Koljeviću.

„Očigledno nema odstupanja od ratne retorike i politike koja je pobila stotinu tisuća ljudi i opustošila našu zemlju. Čubrilovića u ovoj zemlji nitko neće sankcionirati, a nakon kratkog vremena u prošloj deceniji kada se činilo kako će se vlast i društvo u RS-u možda i suočiti sa tragičnom prošlošću i potezima svojih prethodnika, uvjeren sam kako smo se vratili dvadeset godina unazad“, kazao je Kojović.

„Politički lideri u RS koriste svaku priliku da pošalju poruku kako je Bosna i Hercegovina nemoguća. Mi im poručujemo kako od ove zemlje nećemo odustati, te da je u sva tri naroda puno više onih koji osuđuju krvavu politiku Karadžića, Koljevića i Plavšićke, nego onih koji se njome ponose. A sasvim je moguće kako je točno da BiH ili bilo koja država ne bi bila moguća sa ljudima na odgovornim funkcijama koji se ponašaju na način na koji to radi gospodin Čubrilović. Siguran sam da među građanima RS, a posebno među mladima, ima daleko više onih sa kojima se može razgovarati o BiH koja bi odgovarala svima i u kojoj nikome ne bi bilo tijesno“, dodao je Kojović.

„Danas imamo ovaj slučaj, sutra ćemo imati neki slučaj čiji će akteri biti SDA ili HDZ. Njihov zajednički cilj je da nas uvjere da je Bosna i Hercegovina nemoguća, ali mi nikada nećemo odustati od građanske BiH bazirane na pravdi i ravnopravnosti. Sve to samo potvrđuje ono što govorimo već neko vrijeme, da je nacionalizam industrija mržnje i njegova vladavina uvijek i isključivo vodi u sukobe u ekonomsko siromaštvo i ideološku radikalizaciju zbog izostanka bilo kakve pozitivne perspektive“, kazao je Kojović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?