Direktor iNADO u posjetu Agenciji za antidoping kontrolu BiH

Predan i kvalitetan rad u borbi protiv dopinga

iNADO
29.04.2016.
u 16:38

Izvršni direktor Instituta nacionalnih antidoping organizacija (iNADO), Joseph de Pencier, boravio je u službenom posjetu Agenciji za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine.
  
Tijekom posjeta obavljeni su razgovori, razmijenjena iskustva i predstavnici Agencije su upoznati s mogućnostima koje iNADO pruža za usavršavanje i poboljšavanje antidoping programa BiH, a na kraju je upućen i službeni poziv da se Agencija za antidoping kontrolu pridruži ovoj organizaciji. 
 
S druge strane, Agencija za antidoping kontrolu je razvila efikasan sustav edukacija koji, po statistici Vijeća Europe, svrstava BiH među zemlje s najvećim brojem sportaša educiranih o opasnostima dopinga, čime je privukla interes iNADO koji ovaj model edukacija želi primijenili u edukacijskim programima svojih članica.
 
iNADO čini 57 organizacija za borbu protiv dopinga iz svih krajeva svijeta i njegova misija je prikupljanje i dijeljenje najboljih praksi u borbi protiv dopinga među ovim organizacijama. Prema statistici Svjetske antidoping agencije (WADA), njene članice obavljaju čak 55% svih doping kontrola širom svijeta.
 
Poziv za pridruživanje iNADO je veliko priznanje Agenciji za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine za predan i kvalitetan rad u borbi protiv dopinga, a ulaskom u ovu organizaciju otvara se mogućnost dodatnog poboljšanja kroz razmjenu iskustava s drugim antidoping organizacijama, od čega će najveću korist imati bosanskohercegovački sport, priopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije