Statusna konferencija pred ICTY

Pravomoćna presuda šestorki 
u studenome 2017., iznošenje usmenih argumenata u veljači

20.09.2016.
u 07:00

Sudsko vijeće Haaškog tribunala (ICTY) u slučaju šestorice bivših dužnosnika Herceg Bosne jučer je, nakon tromjesečne ljetne stanke, na statusnoj konferenciji objavilo kako će najvjerojatnije u veljači sljedeće godine predstavnici obrane i tužiteljstva iznositi usmene argumente u drugostupanjskome postupku, a pravomoćna presuda očekuje se potkraj godine.

Usmeni argumenti

Doznaje se to od jednoga od odvjetnika u ovome procesu koji je nazočio jučerašnjoj statusnoj konferenciji, koja ipak nije prenošena preko interneta iako se održala u prvoj dvorani ICTY-ja. 
“Rečeno nam je kako je vrlo vjerojatno da će se usmeni argumenti iznositi u veljači 2017. godine, dok se pravomoćna presuda očekuje kasnije tijekom ove godine”, objasnio je jedan od odvjetnika.


Doznaje se kako će presuda najvjerojatnije biti objavljena u studenom. Nisu poznate druge pojedinosti poput onih jesu li se optuženi žalili na uvjete u zatvoru ili pak iznosili detalje o zdravstvenom stanju. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?