Čović povodom 1. ožujka:

Pravi put BiH prema euroatlanskim integracijama

Čović
01.03.2016.
u 19:36

Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH i Bakir Izetbegović, bošnjački član predsjedništva BiH organizovali su večaras u zgradi Predsjedništva BiH prijem povodom 1. ožujka Dana nezavisnosti BiH.

Prijemu je prisustvovao veliki broj službenika iz političkog, javnog i kulturnog života te diplomatskog zbora BiH.

Među uzvanicima su bili i Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, poglavar Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, Valentin Incko, visoki predstavnik BiH, Fadil Novalić, premijer FBiH i Marinko Čavara, predsjednik FBiH, prenosi Nezavisne.com

„U vrijeme kada obilježavamo Dan nezavisnosti BiH mi smo još uvijek jako izloženi sa svih strana i jako smo ranjivi kao državna organizacija i društvena zajednica. Kao što vidite pozdravio sam vas u ime Predsjedništva BiH iako sva tri člana nisu zajedno. Ali to ne umanjuje značaj ovog dana i značaj povijesnog vremena koje smo prošli svi skupa zajedno. Međutim, postoji jedna posebna obaveza koju su tri člana predsjedništva uzeli na sebe prije godinu i tri, četiri mjeseca - da nijednom odlukom neće dovoditi u pitanju instituciju koju predstavljaju, da će svaki put gdje god budu, pojedinačno i zajedno, svim srcem, predstavljati svoju domovinu BiH“, rekao je Čović večeras obraćajući se uzvanicima.

Čović je čestitao svim uzvanicima koji su došli na prijem Dan nezavisnosti BiH. On je istakao kako je uvjeren kako ovo vrijeme zaslužuje nekoliko riječi o prošlosti ali samo nekoliko riječi.

„Ozbirom da sam siguran kako oko te prošlosti imamo bar tri različita pogleda i nisam siguran kako to možemo lako promijeniti, ja sam siguran da nešto drugo možemo da uradimo zajedno i da razmišljamo o budućnosti BiH na isti način“, rekao je Čović dodavši da je pravi put za BiH prema euroatlanskim integracijama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?