Druga liga Jug

Prava rijetkost - gosti slavili sedam puta

31.08.2016.
u 10:00

Pa, ljudi, je li to moguće..., upitao bi se da je živ Mladen Delić da je čuo za rezultate 2. kola Druge nogometne lige Federacije BiH. Jer, osim Sloge (U), koja je sa 6:0 napunila mrežu starog rivala i susjeda Rame iz Prozora (Jurleta, Jusufbašića 3, Abazović), nitko od sedam domaćina nije osvojio ni bod!

Rijetkost

Pratitelji događanja u ovoj ligi, sigurno ne pamte da se ikada dogodilo nešto slično.

Nakon dva kola vrh ljestvice drži pet klubova sa stopostotnim učinkom. Klis je u grudskoj Elić luci neočekivano lako svladao Grude, ali neočekivano samo za one koji ne poznaju prilike u grudskoj momčadi.

A one se “sastoje” od netreniranja, nespremnosti, nekompletnosti i nezadovoljstava raznih vrsta. I takvi kakvi jesu, Gruđani su promašili 4 – 5 “zicera”, a onda su ih bolji i spremniji gosti kaznili s lakih 3:0 (Kudra, Šimunović, Kovačević).

Posušje je u gostima kod novaka Cima sačuvalo svoju mrežu, a Stipić i Begić na drugoj strani zabili po gol za 2:0.

Ljubušaci ipak igrali

Brotnjo je protiv Branitelja na Barama “popustilo” već u 3. minuti (Sabljić), a sve do kraja gosti su čuvali 1:0 prednost i odnijeli tri boda u Rodoč.

Iako je izgubila na Babovcu protiv Igmana 2:3, Sloga je “napravila pozitivni korak”. Naime, nakon neodlaska u goste Klisu, mnogi su očekivali da će Ljubušaci odustati od natjecanja, Srećom, ipak nisu. Novak Mladost na Blatu je protiv Tomislava “pukla” 0:2 (Stipić 2), a Kamešnica pred svojim pristašama na Bilom polju minimalno 0:1 izgubila protiv Turbine (Bešo). Gledatelji županijskoga derbija u Kupresu vidjeli su šest pogodaka. Na žalost domaćih, Troglav 1918 zabio je četiri (Velić 2, Čačija, Ćosić), Kupres samo dva (Mustafica, Čolić) za konačnih 2:4.

POREDAK nakon 2. kola: Klis, Posušje, Troglav, Igman i Turbina 6, Branitelj 4, Brotnjo, Sloga (U), Tomislav i Kupres 3, Kamešnica 1, Sloga (Lj), Mladost, Cim Grude i Rama 0.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije