9. siječnja

Poznat program obilježavanja Dana RS u Banja Luci

dan rs
N1
07.01.2017.
u 16:58

Objavljen je program obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjoj Luci koji počinje u 9:30, a završava koncertom u 22 sata.

U 9:30 sati na Trgu Krajine bit će održan prigodan obrazovno-zabavni program za djecu, nakon čega će, u 11:00 sati, biti održan koncert dječijeg kora “Vrapčići”, donosi N1. 

Od 13:00 sati na Trgu Krajine bit će organizirana parada pod imenom “25 godina Republike Srpske” nakon koje slijedi kulturno-umjetnički program.

Svečana akademija povodom 25 godina postojanja Republike Srpske bit će održana u 17:00 sati u dvorani Borik, da bi se nakon toga program ponovno vratio na Trg Krajine gdje će u 19:00 sati početi koncert domaćih glazbenika i pjevača iz RS. Kao svojevrsno finale večeri, predviđen je koncert beogradske grupe “Legende” koji je zakazan za 22:00 sata.

Također, glavne ulice u Banja Luci će biti zatvorene, odnosno Kralja Petra, Vidovdanska i Kninska, kao i četiri parkinga koji će biti zatvoreni cijeli dan.

Podsjećamo, nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine osporio neustavni 9. siječnja kao Dan RS, Narodna skupština tog bh. entiteta je, bez nazočnosti bošnjačkih zastupnika, 25. listopada ove godine na posebnoj sjednici u Banja Luci usvojila Zakon o Danu RS po hitnom postupku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?