MWC BARCELONA

Povratak legende: evo kako izgleda nova Nokia 3310

MWC BARCELONA
26.02.2017.
u 17:49

Cijeli niz novih smartphonea predstavljen je Svjetskom kongresu mobilne industrije u Barceloni. Među najnaprednije nove android mobitele ugurao se i jedan stari slavni model -Nokia 3310.

Finska tvrtka HMD Global uskrsnula je jedan od najprodavanijih mobitela u povijesti koji je prvotno izašao na tržište 2000. godine. Tada još nije bilo interneta na mobitelu, prenosi Vecernji.hr

Novi 3310 izgledom podsjeća na stari, ali je osvježen i moderniziran. I dalje dolazi s legendarnom igrom Snake (zmija), koja će biti dostupna i na drugim platformama preko Messengera. Nokia je danas predstavila i druge uređaje - pametne telefone 3, 5 i 6.

Foto: Martin Landi/Press Association/PIXSELL

Osim Nokije u Barceloni premijere imaju i novi flagship modeli Huaweija, LG-a, Sonyja, Motorole, Oppa, a ponovno se na scenu vratio i BlackBerry s oživljavanjem spoja fizičke tipkovnice i android sustava.

Posebno se pratio nastup Huaweija koji je lani uvjerljivo potvrdio poziciju trećeg najprodavanijeg brenda smartphonea. Prethodni model P9 prodan je u preko 10 milijuna primjeraka, a nasljedniku se također predviđa veliki uspjeh. P10 ima 5.2-inčni full HD zaslon, a veća varijanta P10 Plus ima 5.5-inčni screen. Ovaj model je otporan na ogrebotine i otiske od prstiju, a i 80 posto je otporniji na ispadanje na tlo, što je jedna od najvećih zamjerki korisnika bilo kojeg mobitela. Nastavljen je trend dvostruke kamere u spoju 20-megapikselnog crno-bijelog senzora s 12-megapikselnim RGB senzorom. Pojačana je selfie kamera koja sada ima 8 megapiksela, a dodana je i tehnologija boljeg snimanja portreta, što je najčešći format slike na ranijem modelu.

Korejska tvrtka LG Electronics predstavila je svoj novi najjači mobitel LG G6.  LG G6 stiže uvećanog QHD zaslona (5.7 inča) sa rezolucijom od 2880x1440 piksela s omjerom slike 18:9 što je i jedna od glavnih posebnosti ovog smartphonea. Odmak od uobičajene 16:9 rezolucije trebao bi biti iskorak prema kompletnijem iskustvu multitasking korištenja uređaja, što je sve veća potreba korisnika.

To je i prvi smartphone s Dolby Vision podrškom, kao i podrškom za HDR 10 (High Dynamic Range) što bi trebalo omogućiti izuzetno kvalitetno iskustvo gledanja video sadržaja visoke rezolucije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?