Vladimir Putin

'Povlačimo se iz Sirije ako će Turska opet oboriti naš avion'

vladimir putin
Foto: VL FOTO
1/2
Autori: VLm, 24sata
27.11.2015.
u 12:43

Ruski predsjednik upozorio je da će se Rusija povući iz koalicije koja se bori protiv ISIL-a u Siriji ako Turska ponovo obori ruski avion. Obaranje smatra činom izdaje

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, nakon sastanka sa francuskim predsjednikom François Hollandeom, izrazio je nezadovoljstvo postupkom Turske, ističući da smatra da je obaranje aviona čin izdaje zemlje koju je Moskva smatrala svojim prijateljem. 

Upozorio je će se Rusija povući iz koalicije koja se bori protiv tzv. Islamske države u Siriji ukoliko Turska ponovo obori ruski avion.

Naglasio je da je Moskva spremna da i dalje surađivati sa zapadnim silama u borbi protiv "zajedničkog neprijatelja Islamske države", ali da je obaranje ruskog aviona "neprihvatljivo".

- Spremni smo surađivati sa koalicijom koju predvode Sjedinjene Američke Države, ali, incidenti kao što je uništenje naše letjelice i smrt naših vojnika apsolutno su neprihvatljivi. Nastavljamo sa pozicije da se nešto slično neće ponoviti ili nam, u suprotnom neće biti potrebna suradnja ni sa kim, bilo kojom koalicijom ili zemljom -  odlučan je ruski predsjednik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?