LJUBIĆ:

Potreban novi “ustavni dogovor” legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda

Božo Ljubić
30.03.2017.
u 07:15

Svaka nova kriza novi je dokaz da je ovakav ustavnopravni ustroj dosegao limite i nema izgleda osigurati samoodrživost BiH, smatra predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom Saboru dr Božo Ljubić, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Ljubić vjeruje da je izlaz u novom “ustavnom dogovoru predstavnika tri naroda.

- Nama treba novi “ustavni dogovor” legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda, a iskustvo pokušaja promjena Ustava zadnjih petnaestak godina uči nas da te promjene nije moguće donijeti kroz postojeće zakonodavno tijelo,kaza je Ljubić u intervju za sarajevski tjednik “BH Dani”.

Komentirajući to što su zastupnici bošnjačkih stranaka u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta usvojili Rezoluciju o osudi inicijativa za federalizaciju BiH Ljubić je  kazao kako očekujem da promisle što su uradili i kakvu su poruku time poslali.

- Je li opravdano strahovati da sljedeći korak može biti ukidanje prava na hrvatski jezik ako se isti ili neki novi “Mašić” dosjete kako bi bilo racionalno da u Bosni i Hercegovini postoji samo bosanski jezik, jer to bi sigurno smanjilo troškove tiskanja dokumenata na tri jezika, i tako dalje. Naravno, bošnjačka većina je i to u stanju izglasati. Zar zbilja netko očekuje da takva Bosna i Hercegovina može biti prihvatljiva za Hrvate, da li takva Bosna i Hercegovina može opstojati, upitao se Ljubić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije