Imenovano vodstvo

Potpredsjednici Helez, Prlić, Imamović, Osmić

'BIH , 14.03.2009. , SARAJEVO , ZGRDA ZAJEDNICKIH INSTITUCIJA BIH , KONVENCIJA SDP BIH , ZLATKO LAGUMDJIJA FOTO ZVONIMIR CORIC'
Foto: 'ZVONIMIR CORIC'
22.12.2014.
u 09:20

SDP BiH je dobio novo vodstvo. Na maratonskoj sjednici Glavnog odbora ove stranke, održanoj u subotu u Sarajevu, imenovani su

potpredsjednici stranke, novi članovi predsjedništva, glavni tajnik kao i potpredsjednici Glavnog odbora. Za potpredsjednike stranke Glavni odbor je izabrao Zukana Heleza, Jasmina Imamovića, Lanu Prlić, Zekerijaha Osmića i Slavišu Šućura.

Novi glavni tajnik SDP-a BiH je Irfan Čengić, a novi predsjednik Glavnog odbora Goran Ljubojević. Za potpredsjednike Glavnog odbora SDP-a izabrani su Rifat Delić, Segmedina Srna i Ivan Boban. Novih 12 članova Predsjedništva SDP BiH čine: Mira Grgić, Enver Bijedić, Damir Mašić, Mahmut Alagić, Munib Husejnagić, Saša Magazinović, Zoran Mikulić, Enes Suljkanović, Dajana Bakić, Željka Bošnjak, Mirko Pejanović i Albin Muslić.

Na sjednici Glavnog odbora potvrđena je odluka o ujedinjenju s Unijom socijaldemokrata pa će tako članovi ove stranke u Predsjedništvu SDP BiH imati tri člana, 12 članova Glavnog odbora i jednog člana u Nadzornom odboru SDP BiH. Potpredsjednik SDP-a BiH Jasmin Imamović kazao je novinarima da je prvi i najvažniji korak demokratizacija SDP-a BiH. “Sada smo jedina stranka u BiH u kojoj je Statutom propisano da svi članovi SDP-a BiH biraju predsjednika SDP-a grada, odnosno općine, županije, odnosno regije i predsjednika SDP-a BiH. Nama predstoji daljnja realizacija demokratskog zadatka dobivenog od kongresa jer izaslanici kongresa su jedini izaslanici u BiH koji su ovlast da oni biraju predsjednika prenijeli na narod, odnosno na ukupno članstvo”, kazao je ovom prilikom Imamović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?