Sarajevo - Zrinjski

Postignuti svi preduvjeti za istinski derbi na Koševu

BiH,24.07.2016.Mostar,Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Radnik 2-1, Photo:Stojan Lasic
31.07.2016.
u 09:00

Iako je Zrinjski u zadnjih nekoliko dana doveo tri nova nogometaša (Mate Pehar, Kouadio i Toni Jović), na njih neko vrijeme neće moći računati. Mostarci današnji derbi (19.45 sati) sa Sarajevom dočekuju uz nekoliko poteškoća što se tiče slaganja početne postave.

Pehar i Kouadio trebat će neko vrijeme kako bi došli u optimalnu formu, što je i razumljivo s obzirom na to da oni s momčadi nisu prošli pripreme.

Kombinacije

Jović je još uvijek u stanju rehablitacije i na njega će struka moći računati nešto kasnije. Danas Zrinjski ne može računati na Matiju Kataneca (crveni karton iz prošlog susreta). Dvojba je koga gurnuti u vatru na mjestu stopera, oporavljenog Danijela Graovca ili Antu Radeljića, koji je već imao jedno poluvrijeme protiv Legije te nekih 15-ak minuta u utakmici protiv Radnika. Ipak, možda prednost upravo dobije Graovac:

- Daniel Graovac već dulje vrijeme trenira s momčadi, i u kombinaciji je za ovu utakmicu zajedno s Radeljićem. Graovac možda brže uđe u momčad nego što smo planirali jer je dugo bio izvan stroja. U posljednja dva treninga donijet ćemo odluku hoće li od prve minute zaigrati protiv Sarajeva - kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

U odnosu na početni sastav s Radnikom, ostaje vidjeti tko će još biti starter na lijevom boku. Kako kapetan Pero Stojkić nije mogao biti u kombinaciji za prvi susret, njega je zamijenio, kao kapetan i kao lijevi bočni, Danijel Stojanović. Bit će zanimljivo komu će struka dati prednost u ovom trenutku. Postava Zrinjskog protiv Sarajeva mogla bi u formaciji 4-2-3-1 izgledati ovako: Kozić - Barić, Jakovljević, Radeljić, Stojanović - Tomić, Petrak - Peko, Bilbija, Todorović - Mešanović.

Sarajevo (gotovo) kompletno

Što se tiče momčadi Sarajeva, ona će, prema navodima s posljednje konferencije za medije, biti kompletna, uz izuzetak Kovačevića i Mihojevića.

- Stanje u momčadi je dobro. Treninzi su prošli dobro, nitko se ne žali na ozljede, osim ranije ozlijeđenih Mihojevića i Kovačevića. Ostali su svi spremni. Analizirali smo utakmicu sa Željezničarom, odigrali smo dvije prijateljske utakmice, ostale dane smo se koncentrirali na utakmicu sa Zrinjskim. Radi se o aktualnim prvacima naše zemlje, imaju kontinuitet i dobre igrače, ali mi vjerujemo u sebe. Dobro smo prošli kroz pripreme, imamo dobre igrače i vjerujemo u svoje mogućnosti, kazao je trener Sarajeva Almir Hurtić dodavši kako će biti promjena u momčadi.

- Bit će određenih promjena, ali ne bih sada govorio o imenima...

Što se tiče ponajboljeg dvojca bordo kluba, Haris Duljević i Leon Benko, oni su, prema riječima Hurtića, i dalje u kombinacijama za početni sastav koji bi danas mogao izgledati ovako: Pavlović - Hodžić, Novaković, Balić, Al. Bekić - Rustemović, Sarić, Radovac, Duljević - Crnkić, Ahmetović.

Teško bi danas bilo od Sarajeva očekivati neku potpuno otvorenu formaciju u kojoj bi zajedno u vrhu napada igrali Ahmetović i Benko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije