Posljednji sati slavnoga glumca

Robin Williams trpao je satove u čarape i mahnito tražio lijekove

Robin Williams
Foto: DPA
22.04.2015.
u 09:06

Glumac Robin Williams posljednje sate života navodno je proveo u paranoidnom ludilu, tvrdi se u britanskom showu "Autopsy: The Last Hours Of...".

Naime, dan prije nego se objesio, glumac je svoju kolekciju satova pospremio u čarape i odnio prijatelju na čuvanje, a posljednjih 24 sata bio je uvjeren da još nešto nije u redu s njim pa je mahnito počeo tražiti lijekove na internetu.

Obdukcija je pokazala da je Williams imao nedijagnosticiranu demenciju što bi moglo objasniti njegovo bizarno ponašanje.

Patolog, dr. Richard Shepherd, za britanski je show rekao da Williamsova internetska aktivnost u posljednjim satima života pokazuje da je bio svjestan da s njim nešto nije u redu, ali nije znao što.

Demencija s Lewy tjelešcima mogla bi objasniti simptome kao što su nesanica, tjeskoba, paranoja, trenuci zbunjenosti i otežan proces donošenja odluka.

Njegova supruga Susan Schneider posljednju večer provela je s glumcem u njihovom kalifornijskom domu, a rekla je da je večer proveo pospremajući kolekciju skupocjenih satova u čarape prije nego se odvezao do prijatelja.

"Incident koji opisuje njegova supruga vrlo je zanimljiva i pokazuje da je patio od paranoje", govori Shepherd, a psihologinja Anjula Mutanda dodaje: "Paranoične osobe mogu vjerovati da su u opasnosti ili da im netko ili nešto prijeti. Može se raditi i o financijskoj opasnosti".

U emisiji se otkriva i kako je Williams očistio kupaonicu od krvi nakon što je prerezao žile, a u njegovoj je spavaćoj sobi pronađena neotvorena bočica snažnog lijeka koji se koristi za liječenje shizofrenije i bipolarnih poremećaja. Lijek je dobio samo tjedan dana ranije iz čega se može izvući da se njegova bolest pogoršala prije smrti.

Krvni nalazi pokazali su da nije uzimao kokain ili alkohol posljednja 24 sata života, a u mjesecima prije smrti čak se prijavio i na rehabilitaciju kako bi se malo "fokusirao". Ipak, u organizmu su pronađeni tragovi mirtazapina koji se koristi za liječenje depresije te levodopa koji koriste osobe koje pate od Parkinsonove bolesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?