Dino Merlin

Posljednji koncert turneje Hotel Nacional u 2015. godini.

Dino Merlin
21.12.2015.
u 12:26

Dino Merlin je fantastičnim nastupom u Smidt Areni u Leverkusenu ovog vikenda održao posljednji koncert turneje Hotel Nacional u 2015. godini. 

Koncertom u Leverkusenu  pred nekoliko hiljada posjetilaca je ujedno okončana jedna od najuspješnijih koncertnih godina u karijeri Čarobnjaka. U proteklih 12 mjeseci turneja Hotel Nacional kojom Dino Merlin promovira istoimeni album oborila je rekorde najvećih regionalnih arena i stadiona: Ljubljana (Stožice), Skoplje (Boris Trajkovski), Split (Spaladium), Linz (Tips Arena), Prilep (Gradski Trg), Sarajevo (Koševo), Beograd (Kombank Arena), Minhen (Zenith), Zurich (Stadthalle Dietikon) i sada Leverkusen (Smidt Arena). 

Koncert u Smidt Areni je bio Dinin prvi susret s publikom iz Leverkusena, Kolna, Dusseldorfa, Wuppertala i šire nakon gotovo četiri godine. Posljednji susret bio je tokom Eurosong takmičenja 2011. godine za najbolju pjesmu Europe u Dusseldorfu gdje je Dino s pjesmom ‘Love in rewind’ zauzeo visoko 6. mjesto. Stadion u Dusseldorfu bio je domaćin ne samo Dini i ekipi, već i velikom broju Bosanaca i Hercegovaca kao i fanova iz regije koji su došli da bodre svoju najveću zvijezdu. 

Turneja Hotel Nacional koja je započeta 9. kolovoza prošle godine u Primoštenu do sada je obišla SAD i Kanadu, Skandinaviju, zapadnu i centralnu Evropu, kao i zemlje regiona. No, fanovi u mnogim gradovima regije, ostatka Europe, ali i drugih kontinenata neće ostati uskraćeni mogućnosti da dožive ovaj muzički spektakl koji će već početkom sljedeće godine posjetiti gradove: 6.2.2016. Messe Dornbirn (Austrija), 13.2.2016. Arena Varaždin (Hrvatska) i 27.2.2016. dvorana Golovec, Celje (Slovenija). Ulaznice za koncert u   Dornbirnu  možete već sada nabaviti na  dinomerlin.com/turneja , za koncert u Varaždinu na ticketshop.hr , a za koncert u Celju na Eventim mreži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije