Umro pisac Sir Terry Pratchett

Posljednja poruka na Twitteru: 'The End'

ffff
13.03.2015.
u 12:11

Jedan od najpopularnijih i načuvenijih autora umro je danas okružen s obitelji u 66 godini života. Posljednjih osam godina imao je Alzheimerovu bolest, a preminuo je kod kuće.

"Svijet je izgubio jedan od svojih najsjajnijih umova, i najoštrijih", rekao je Larry Finlay iz tvrtke Transworld koja je bila njegov izdavač. Autor je umro "sa svojim mačkama spavajući na krevetu, okružen obitelji", dodao je. Sir Terry je napisao više od 70 knjiga tijekom duge karijere, a posljednju knjigu dovršio je prošlog ljeta. On je "obogatio planet kao malo tko prije njega" i kroz Discworld, rugao se svijetu "s velikom vještinom, ogromnim humorom i stalnim izumima," rekao je g. Finlay. "Terry se suočio s Alzheimerovom bolesti javno i hrabro. Nitko nije bio poput njega", dodao je. Dopisnik BBC News Nick Higham rekao je: "Rečeno mi je od strane izdavača da je njegova smrt bila prirodna i bez pomoći, iako je govorio da je želio otići na vrijeme po vlastitom izboru." Terence David John Pratchett rođen je 1948. godine u Beaconsfieldu, a iza njega su ostale supruga Lyn i kći Rhianna. On je bio jedan od prvih pisaca koji je aktivno sudjelovao na društvenim mrežama. Posebno je bio aktivan na Twitteru. Zanimljivo, ali nakon što je umro, na njegovom profilu pojavio se tweet: "The End" 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije