NESVAKIDAŠNJI PRIZOR KOD ROVINJA

Pored nas pliva kit od 12 metara!

dada
Foto: YouTube
25.08.2016.
u 11:15

Jučer u večernjim satima posjetioci turističkih brodova u Rovinju doživjeli su nesvakidašnji prizor, javlja Regional Express. Naime u blizini brodica koje kreću na panoramsku plovidbu i često sreću delfine pojavio se kit! Grdosiju od 12-ak metara snimili su iznenađeni promatrači, prenosi Net.hr

I Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet na svojem je Facebook profilu objavio status u kojem poziva ljude na suradnju kako bi spasili barem tri ulješure viđene kod Rovinja.

U statusu stoji da te životinje inače obitavaju u područjima gdje je dubina preko 1.000 metara pa bi se u plitkom sjevernom Jadranu mogle nasukati i uginuti.

Apelira se građane da u slučaju opažanja fotografiraju ili snime životinje, zabilježe točnu lokaciju, vrijeme opažanja i smjerkretanja te informacije hitno dojave na  brojeve telefona Instituta Plavi svijet 051 604666 ili 091 4637424, email info@plavi-svijet.org ili putem aplikacije za mobilne uređaje koju možete preuzeti sa stranica www.plavi-svijet.org/partnerstvozamore

U nastavku možete vidjeti kako divovski kit izgleda u usporedbi s čovjekom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije