Liga HB

Poraz Busovače, pobjeda Livna

košarka
24.11.2015.
u 06:30

Peto kolo hercegbosanske lige košarkaša donijelo je visoku gostujuću pobjedu Gruđana koji su još uvijek bez poraza u sezoni

U petom kolu hercegbosanske košarkaške lige u Busovači je sastav Gruda svladao istoimenog domaćina rezultatom 95:80 u igri s mnogo preokreta. Momčadi su se smjenjivale u vodstvu, a na koncu treće četvrtine domaćin je imao tri poena prednosti nad Grudama.

Potpuno potonuće

Nakon toga dolazi njihovo potpuno potonuće i gosti dobivaju posljednju četvrtinu s pomalo nevjerojatnim rezultatom 26:8, a što im je i donijelo relativno visoku pobjedu.

U Čapljini je momčad domaćina, koja nakon četiri odigrana susreta ima maksimalan rezultatski učinak, slavila nad drugom postavom Širokog 79:71. Sve je odlučeno u posljednjoj četvrtini utakmice. U sastavu domaćina isticali su se B. Jelčić, M. Jelčić, Radak, a kod gostiju iz Širokog Brijega M. Čolak, Planinić i Pervan.

Posušani su doživjeli treći ovosezonski poraz. Momčad trenera Tihomira Mustapića poražena je u Novom Travniku rezultatom 75:66. Domaći sastav pružio je dobru igru u drugoj i trećoj četvrtini, a što je bilo dostatno za njihovu četvrtu prvenstvenu pobjedu. U sastavu Novotravničana učinkom i igrom isticali su se Bajo, Jurić, Jezildžić, a kod Posušana Begić, Penava i Jukić. Momčad Livna upisala je drugu pobjedu u ovoj sezoni savladavši 66:55 sastav Mostara.

Raspoloženi Džepina

Džepina je predvodio igru domaće momčadi, a dobro su mu pomagali Pajčin i Perković, kod Mostaraca najbolji su bili Golemac i Kuzman.

Rezultati 5. kola košarkaške Lige Herceg Bosne: Busovača - Grude 80:95, Čapljina - Široki II 79:71, Novi Travnik - Posušje 75:66, Livno - Mostar 66:55.

Poredak: Novi Travnik 4-1, Čapljina i Grude 4-0, Široki II 3-2, Livno 2-2, Busovača i Mostar 1-4, Posušje 1-3, Tomislav 0-4.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije