otvaranje café-pekare

Popularni kralj kolača Rudolph priredio show ispred Katedrale u Sarajevu

Rudolph
01.10.2016.
u 14:46

Povodom otvaranja novog objekta café-pekare Mrvica u ulici Jelića u Sarajevu danas je nizozenmski kuhar i slastičar svjetskog glasa Rudolph van Veen priredio show ispred Katedrale.

Neke od svojih omiljenih recepata Rudolph je podijelio s publikom, dok je s timom Mrvicinih kuhara pripremio posebnu poslasticu - tulipaniu od marcipana i brownie u malim saksijama. Na kulinarskom stolu održano je i natjecanje u pravljenju Mrvica loptica by Rudolph.

Rudolph je kazao da je jako uzbuđen što je napokon došao u Sarajevo.

- Sinoć smo stigli kasno i odmah smo otišli da jedemo. Htjeli smo probati nešto od tradicionalne hrane Bosne i Hercegovine i bili smo u jednom lijepom restoranu. Jeli smo nekoliko različitih jela, a meni se najviše dopala pita i japrak. U vezi s bosanskom kuhinjom, nakon svega što sam probao, dopalo mi se što je to dosta konkretna kuhinja koja dobro zasiti čovjeka kad je gladan – izjavio je Rudolph.

Posebno mu je bilo zanimljivo što su jeli iz glinenih posuda u kojima je hrana i pripremana.

- To je za mene bilo dosta zanimljivo iskustvo jer mi nemamo takav način kuhanja u Nizozemskoj. Što se tiče začina i pripreme hrane mislim da smo dosta kompatibilni i netko tko dolazi iz zemlje iz koje ja dolazim lako se može naviknuti na bh. hranu zbog načina na koji kuhate i  koristite začine - dodao je Rudolph.

Način na koji on kuha kada putuje, kako je rekao, jeste da uvijek ponese sa sobom ne čitave recepte iz zemalja u kojima boravi, već neke dijelove recepata, tako da će i ovaj put iskoristiti neke ideje koje je čuo u Sarajevu.

Inače, nova Mrvica je mjesto za oko devedeset osoba kojima će na 150 kvadratnih metara biti na raspolaganju pekara s nepušačkim dijelom, café, te bašča zatvorenog tipa. Kao novitet u ovom objektu će bit i pokazna kuhinja, tzv. show-cooking.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?