Muhammad Ali

Ponosan je na film, ali njegovo stanje je sve lošije

muhammad ali portal
Foto: Bigpictures/Pixsell
14.10.2014.
u 11:38

- Veoma je bolestan. Veoma teško govori, ali je sretan i ponosan, što su na premijeri bili članovi njegove obitelji - izjavio je za američke medije njegov brat Rahman

Jedan od najvećih  boksača  svih vremena Mohameda Alija od 1984. godine bori se s  Parkinsonovom bolesti. Stanje 72-godišnjaka se toliko pogoršalo da više ne može govoriti. Ali nije imao ni dovoljno snage da prisustvuje  premijeri filma s naslovom "I am Ali" (Ja sam Ali), koji slavi njegovu izuzetnu karijeru i život. 

- Veoma je bolestan. Veoma teško govori, ali je sretan i ponosan, što su na premijeri bili članovi njegove obitelji - izjavio je za  američke medije njegov brat Rahman.

Alijeva kćerka Maryum  smatra da će se njenom ocu film, kojeg  još nije gledao, bez dileme svidjeti.  

- Obožavat će ga, plakat će i smijati se. Neizmjerno će biti ponosan, kazala je Alijeva kćerka.  

Ali, koji je 1942 rođen kao  Cassius Clay,  promijenio je ime u Mohamed Ali nakon što je 1964. godine primio islam. Zbog svog  boksačkog stila i izuzetnih predstava u ringu osvojio je srca brojnih  ljubitelja boksa u cijelom svijetu, a većina poznavatelja ga priznaje kao najvećeg boksača svih vremena. 

O Aliju u filmu govore velikani Mike Tyson i George Foreman. 

Komentara 1

MA
mate45
16:35 15.10.2014.

Neka mu Alah pomogne kad je već izabrao tu vjeru.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije