Destrukcijom za opstanak

Politika SDP-a protiv reformi, EU i NATO

01.01.2016.
u 08:00

Izmjenom Izbornog zakona SDP i DF se razotkrivaju kao bošnjačke političke stranke Politiku straha od drugih naroda i grupacija do sada su baštinile sve stranke, sada je to ključna platforma za socijaldemokrate - SDP i DF

"Bojim se da i sljedeća godina ne bude obilježena tim ustupcima, jer bismo 2017. mogli dočekati s etničkim izbornim jedinicama i tri entiteta. Nadam se da će se probuditi svijest i savjest zastupnika na svim razinama i da ćemo početi raditi u interesu svih građana BiH.

Istup Izetbegovića

Jasno je da će aktualna vlast, ničim izazvana, dobiti mogućnost aplicirati za članstvo u EU, ali ako se na tome završi, mislim da ćemo imati samo još više problema u BiH", rekao je nedavno predsjednik SDP-a Nermin Nikšić čija je Vlada od osnutka Federacije BiH najviše unazadila ovaj entitet. 


Politika straha, strašenja, plašenja vlastitog naroda ili grupacije je do sada bila temelj svih političkih stranaka za opstanak na vlasti, no nakon naznake posljednjih iskoraka između SDA i HDZ-a, ova je politika postala temelj jedino oporbenog dvojca, SDP-a i Demokratske fronte, koji svoju rehabilitaciju nakon propasti na posljednjim izborima i ne mogu drukčije provesti, piše Večernji list BiH. Ovoga puta su se 'svezali' za rušenja pokušaja dogovora najvećih političkih stranaka Bošnjaka i Hrvata oko rješavanja otvorenih pitanja nacionalne ravnopravnosti. Najznačajniji istup, oko kojega posljednjih dana ipak pravi određeni uzmak, bila je najava bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića da će se u sljedećoj godini riješiti pitanje hrvatske ravnopravnosti kroz prepravke izbornog zakona, unutarnji preustroj Federacije BiH spajanjem više županija.

Nakon istupa u Bruxellesu prije petnaestak dana kada je Izetbegović najavio kako će se s promjenama ići u 2016., prije dva dana povukao se i najavio kako je realno očekivati preslagivanja u FBiH tek u 2018. godini. 
Pa ipak dvije stranke, HDZ i SDA, ponovno su usuglasile načela kako će Izborni zakon BiH onemogućiti izbor predstavnika jednoga naroda drugome kroz članove Predsjedništva, odnosno izbore za popunjavanje Doma naroda.

Razotkrivanje

Do sada je u dva navrata Hrvatima dominantnim glasovima bošnjačkih birača nametnut hrvatski član Predsjedništva te u dva navrata 2000. i 2010. Vlada FBiH ignorirajući izbornu volju malobrojnijih Hrvata. U sva 4 slučaja autori izborne prijevare Hrvata, a kasnije se pokazalo i cijele države jer je takvo izigravanje legitimiteta državu uvelo u teške političke krize, bio je SDP uz razne marionetske hrvatske stranke i strančice koje su odreda propale zajedno s njihovim liderima. 
Postizanje dogovora o sprječavanju bošnjačkog inženjeringa prema malobrojnijim Hrvatima izbacio bi SDP i DF iz igre ili bi se samo jasnije pokazalo kako se u suštini radi o bošnjačkim strankama kojima ogromna većina Hrvata ne vjeruje upravo zbog višestrukog manipuliranja i nametanja političkih predstavnika, a zatim i sustavnog osiromašavanja većinskih hrvatskih područja. Zato je razumljivo što SDP i DF panično pokušavaju očuvati status quo koji omogućava lov u mutnom. Zbog toga je velika odgovornost na SDA koji, podržan od SBB, može vratiti klimu povjerenja, ključnu za domaće reforme, ali i za put u EU i NATO. 

Ključne riječi
SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?