GRUDE

Političari, umjetnici i sportaši ujedinjeni za pomoć Dariju Kordiću

kordić
Foto: Agencije
1/5
10.12.2013.
u 10:40

Predsjednik Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ Vinko Zorić, Kordićev prijatelj, kao jedan od inicijatora večeri, kazao nam je da je pripremljeno 200 mjesta, te da su svi posjetitelji, osim Darijeve obitelji kupili ulaznicu za pomoć Dariju i njegovoj obitelji

U Grudama je, u organizaciji Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ održana humanitarna večer za Darija Kordića, hrvatskog uznika koji se nalazi u zatvoru u Grazu odakle će, vjeruje se, izići u lipnju 2014. godine.

Brojni poznati

Predsjednik Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ Vinko Zorić, Kordićev prijatelj, kao jedan od inicijatora večeri, kazao nam je da je pripremljeno 200 mjesta, te da su svi posjetitelji, osim Darijeve obitelji kupili ulaznicu za pomoć Dariju i njegovoj obitelji. Humanitarnoj večeri, između ostalih, prisustvovali su ljudi iz vjerskog života Hrvata u BiH don Željko Majić i fra Miljenko Šteko, predsjednici hrvatskih stranaka, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž i predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.

Podrška nogometaša

Humanitarnoj večeri odazvala se i glazbena skupina ‘Široki’ koja je glazbom oživljavala sjećanje na nekadašnjeg predsjednika HDZ-a BiH i dopredsjednika Herceg Bosne. Glavni pokrovitelj večeri bila je Elektroprivreda HZ Herceg Bosne. Odazvale su se sve tvrtke i institucije koje su ‘Prijatelji’ pozvali. Zorić ističe da su ovoj večeri prisustvovali brojni sa županijskih i federalnih razina vlasti, izaslanstva općina, među kojima i izaslanstvo grada Imotskog u RH. Dvije umjetnice iz Imotskog i Marin Topić su donirali po jednu sliku za prodaju u humanitarne svrhe, a Luka Modrić, Jerko Leko, Mate Bilić, Robert Kovač i Joe Simunić donirali su svoje dresove kako bi se prodali i time još malo pomoglo Dariju Kordiću i njegovoj obitelji. Svi gosti su dobili bocu vina s logom udruge ‘Prijatelji’ i slikom Darija Kordića. Voditeljica programa bila je Ivana Zlopaša. Predsjednik Udruge ‘Prijatelji’ Vinko Zorić je kazao kako i ova večer treba biti put prema istini o veličini Darija Kordića kao čovjeka i kao domoljuba koji nosi ogroman teret nepravde. Istaknuta je i presuda Kordiću u kojoj je bilo svega osim istine i dokaza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije