Zdravko Marošević, prvi Hrvat koji će biti na čelu općine Vareš

Političari često koriste riječ ‘pobjeda’, a ja kažem da sam dobio povjerenje građana

10.10.2016.
u 07:00

Prema neslužbenim rezultatima, na proteklim lokalnim izborima najviše glasova za načelnika općine Vareš dobio je Zdravko Marošević iz HDZ-a BiH, što znači da će prvi put na čelu ove općine u kojoj su Bošnjaci većina biti Hrvat. Marošević za Večernjak komentira ključ svog uspjeha na proteklim izborima, govori o odnosu s Bošnjacima, položaju Hrvata, iseljavanju, ali i o budućim planovima i perspektivama ove općine, koja je do rata spadala u razvijene općine u BiH.

Kakvi su vaši dojmovi nakon izborne pobjede, jeste li iznenađeni ili je to rezultat vašeg kontinuiranog rada?

- Nisam iznenađen. Zbog ranijih promašaja načelnika i, rekao bih, cjelokupne vođene politike prema općini Vareš, ljudi su prepoznali da bi netko to konačno želio i mogao promijeniti. Građani su jednostavno rekli da ih više ne zanima je li netko ovaj ili onaj, već da im treba netko tko će općinu pokrenuti iz letargije i problema koji se godinama gomilaju. U tom pogledu spreman sam pokrenuti Vareš iz mrtvila, a imam obećanja svoje stranke koja je spremna pomoći, a nadam se i drugih razina vlasti, jer Vareš je udaljen od Sarajeva samo 50-ak kilometara, a godinama je tretiran kao da je na kraju svijeta.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

US
una-sana
07:47 10.10.2016.

pa ovako bi trebalo biti na cijelom prostoru bih , da se negleda ko je koje nacijonalnosti i da se ne broje krvna zrnca nego da zemlju i narod vodi onaj ko je sposobniji a ne onaj ko je podobniji nazalost nije tako vidimo u stocu to na djelu oni koji vladaju 12god i koji su unistili sve sto se dalo unistiti hoce posto poto da pobijede opet koristeci sve moguce malverzacije od glasanja mrtvih promjene birackih odbora itd cak su otisli tako daleko da dovode delegacije i politicare iz druge drzave da im pomognu u prikrivanju njihova kriminala SKANDAL.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije