Vježba u Velsu

Policijski SIPA-e uspješni na vježbi „Kambrijska patrola“

SIPA
28.10.2016.
u 15:22

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Južnog Velsa u Velikoj Britaniji, sudjelovali su na prestižnoj vježbi pod nazivom „Kambrijska patrola“, održanoj u razdoblju od 10. do 22. listopada 2016. godine.

Vježba je organizirana od strane 160. brigade Oružanih snaga Velike Britanije u kojoj je sudjelovalo preko 120 timova. Vježba „Kambrijska patrola“ sa sedamdesetogodišnjom tradicijom, je jedna od najtežih i najzahtjevnijih vojnih vježbi na svijetu, koncipirana na način da timovi tijekom rješavanja različitih scenarija vježbe, pređu oko 80 km s opremom čija težina varira između 30 i 50 kg. Tim od osam policijskih službenika Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, uspješno je završio vježbu s osvojenom srebrenom medaljom.

Sudjelovanje na ovoj prestižnoj vježbi značajno je za pripadnike Jedinice, iz razloga što su još jednom provjerili svoju fizičku i psihičku snagu, te usvojili nova znanja i vještine, u oblasti rješavanja specifičnih situacija u tijeku ruralnih operacija, priopćeno je iz SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?