14 UHIĆENIH

Policija pronašla 150 kilograma skunka kod Mostara

droga
Jan Virović/24sata
07.07.2010.
u 10:57

U akciji sudjeluju i službenici Granične policije BiH, MUP-a RS, CJB Trebinje i MUP-a HNŽ-a, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH i policijske agencije provode veliku akciju na području Mostara i više gradova na području Hercegovine, usmjerenu na otkrivanje osoba osumnjičenih za krijumčarenje opojnih droga.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, službenici Državne agencije za istrage i zaštitu na području Mostara i više gradova na području Hercegovine, uhitili su 14 osoba i izvršili pretrese na ukupno 14 lokacija koje koriste osumnjičeni.

U akciji sudjeluju i službenici Granične policije BiH, MUP-a RS, CJB Trebinje i MUP-a HNŽ-a, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Akcija se provodi u okviru istrage u predmetu "Prenj", usmjerena je na otkrivanje i krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za prekogranično krijumčarenje opojnih droga s područja Republike Crne Gore, preko južnog dijela Bosne i Hercegovine, prema Republici Hrvatskoj.

U akciji je ostvarena dobra i koordinirana suradnja i s policijskim i pravosudnim tijelima Crne Gore i Hrvatske.

Osobe koje su lišene slobode Tužiteljstvo BiH sumnjiči za krijumčarenje više od 150 kilograma opojne droge 'skunk', čija cijena na ilegalnom narko tržištu na području Republike Hrvatske iznosi više od 150.000 eura, a na ilegalnom tržištu zemalja Zapadne Europe više od 600.000 eura.

Tužiteljstvo BiH osumnjičene osobe tereti za sudjelovanje u krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i organizirani kriminal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?