brčko

Policija pojačava nadzor prometa ispred škola

policija
30.08.2016.
u 09:18

Policija će iznad prometnica i u blizini škola na području Brčko distrikta postaviti transparente s natpisom "Vozači oprez! Školarci na putu"

Provodeći planske mjere i radnje na stvaranju što više razine sigurnosti djece (učenika) u prometu, Policija Brčko distrikta je pred početak školske 2016./2017. godine aktivirala "Operativni plan" kojim su propisane mjere i aktivnosti policijskih službenika u blizini osnovnih i srednjih škola.

- Sukladno s planom, policija će iznad prometnica i u blizini škola na području Brčko distrikta postaviti transparente s natpisom "Vozači oprez! Školarci na putu". Osim toga, u narednom razdoblju službenici policije će pojačati kontrolu i reguliranje prometa ispred i u blizini škola u cilju sigurnijeg kretanja učenika, prije svega prilikom dolaska i odlaska iz škole, posebno najmlađih učenika, priopćeno je iz brčanske policije, prenosi Fena.

Pored navedenog nastavljanjem i razvijanjem projekta "Školski policajac", koji se do sada pokazao kao vrlo uspješan projekt i koji je prihvaćen, kako od strane učenika, tako i od strane nastavničkog osoblja, pripadnici policije će nastaviti s edukacijom učenika iz oblasti sigurnosti prometa.

Iz brčanske policije pozvali su vozače, da obrate posebnu pozornost na kretanje učenika pored kolnika i na samom kolniku, te da brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola, prilagode uvjetima i stanju na cesti, gustini prometa i drugim prometnim uvjetima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?