KHALID MASSOD

Policija objavila fotografiju: Ovo je napadač iz Londona!

Khalid Masood
Reuters/PXSELL
24.03.2017.
u 17:26

Policija je objavila da je napadač preobraćenik na islam rođen u Velikoj Britaniji Khalid Masood.

Britanska policija objavila je u petak da je uhitila još dvije osobe u sklopu istrage o terorističkom napadu ispred britanskog parlamenta, te dodala da je napadač koji je usmrtio četiri osobe rođen u Kentu na jugoistoku zemlje pod imenom Adrian Russell.

Tijekom dana objavljena je i fotografija napadača iz Londona.

Visoki dužnosnik protuterorističke policije Mark Rowley kazao je da je nakon napada u srijedu uhićeno ukupno devet osoba. Policija je objavila da je napadač preobraćenik na islam rođen u Velikoj Britaniji Khalid Masood. Taj je 52-godišnjak rođen kao Adrian Russell, a tijekom života je koristio više imena, uključujući i Adrian Ajao kad se njegova majka preudala u vrijeme dok je bio maleni dječak.

Rowley je kazao da se istražuje je li Masood djelovao sam ili je imao suradnike. "Naša se istraga fokusira na njegovu motivaciju, njegove aktivnosti i njegove suradnike", rekao je Rowley.

"Premda nema nikakvih dokaza o mogućim novim prijetnjama, razumjet ćete našu motivaciju da saznamo je li on djelovao potpuno sam, možda inspiriran terorističkom propagandom, ili ga je netko drugi ohrabrivao, podupirao ili usmjeravao", rekao je u izjavi novinarima. Dodao je da su u sklopu istrage uhićene još dvije osobe, jedna u pokrajini West Midlands, a druga na sjeverozapadu zemlje.

Rowley je rekao da je napadač, koji se zaletio automobilom na pješake na Westminsterskom mostu prije nego je nožem napao i ubio nenaoružanog policajca ispred zgrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije