Opsadno stanje:

Policija lovi teroriste odgovorne za napad

opsadno stanje
09.04.2016.
u 15:52

U briselskoj četvrti Etterbeek u subotu oko podne počela je policijska racija hvatanja terorista Islamske države koji su navodno povezani s nedavnim napadima na Bruxelles u kojima je poginulo 32 ljudi.

RTBF javlja da je na terenu najmanje 50 policajaca, snajperisti su na krovovima, a dio četvrti je navodno i evakuiran. Na licu mjesta viđeni su forenzičari te stručnjaci za eksploziv.

Veza između napada u Parizu i Bruxellesu

Uhićenje Mohameda Abrinija u petak u Bruxellesu potvrdilo je vrlo usko vezu između napada 13. studenoga prošle godine u Parizu i napada 22. ožujka u Bruxellesu , no ostaju još brojna pitanja na koje treba odgovoriti, piše u subotu AFP.

Mohamed Abrini is pictured in this undated handout image | Autor: HANDOUTfoto: HANDOUT

Abrini je bio na europskom popisu najtraženijih otkad je identificiran na snimkama nadzornih kamera dva dana prije napada u francuskoj prijestolnici 13. studenoga 2015., a kamere su ga ulovile u automobilu zajedno sa Salahom al-Abdeslamom, nedavno uhićenim glavnim preživjelim osumnjičenikom za pariške napade.

Belgijsko se pravosuđe pita je li taj 31-godišnji Belgijanac marokanskog porijekla i "muškarac sa šeširom" , treći sudionik dvostrukog samoubilačkog napada na zračnu luku Zaventem u Bruxellesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije