Dan Republike Srpske:

Policija i oklopnjaci na ulicama gradova

sda
09.01.2017.
u 11:52

Republika Srpska danas obilježava 25 godina svoga postojanja u sklopu Dana Republike 9. siječnja. Vlasti su na svečanu proslavu pozvale oko 2000 ljudi.

Republika Srpska danas obilježava 25 godina postojanja u sklopu Dana Republike 9. siječnja. Vlasti su na proslavu pozvale oko 2000 ljudi, a među glavni, gostima bit će srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić. patrijarh Irinej te ministar u Vučićevoj vladi Aleksandar Vulin.

Za sigurnost na ulicama brinut će se više od 1000 policajaca, a bit će raspoređena i oklopna vozila. Dan Republike bit će obilježen svečanom povorkom ulicama Banja Luke, a razne manifestacije bit će upriličene i u drugim gradovima. 

Rođendan Republike Srpske slavi se prvi put 9. siječnja nakon što su se o tome građani izjasnili na referendumu u rujnu 2016.

Proslavu takvog praznika Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim činom jer on diskriminira Hrvate i Bošnjake kao pripadnike konstitutivnih naroda u RS-u.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i dalje tvrdi kako u proslavi 9. siječnja nema ničega nezakonitoga te dodaje kako je taj praznik za Srbe postao "mitskim" upravo zbog pokušaja njegova osporavanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije