podignuta optužnica

Policajac u zračnoj luci u Sarajevu krao putnicima novac

zračna luka
30.08.2016.
u 12:33

Optuženi se tereti da je prilikom pretresa osobnih stvari putnika, u više navrata otuđivao novac koji se nalazio u osobnoj prtljazi kontroliranih putnika

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Aleksandra Pekića, službenika Granične policije BiH.

Optuženi se tereti da je, tijekom mjeseca veljače i ožujka 2016. godine, kao zaposlena osoba u institucijama BiH, odnosno policijski službenik JGP - vođa tima kontrole putnih isprava na Međunarodnom graničnom prijelazu na sarajevskoj zračnoj luci, u namjeri sticanja protuzakonite imovinske koristi, iskoristio svoj službeni položaj, tako što je prilikom izvršavanja službenih dužnosti koje se odnose na redovnu kontrolu putnika i prtljaga prilikom prelaska državne granice, postupao protivno odredbama zakona, pravilnika i uputstava Granične policije BiH.

"Optuženi se tereti da je prilikom pretresa osobnih stvari putnika, u više navrata otuđivao novac koji se nalazio u osobnoj prtljazi kontroliranih putnika, čime je počinio kazneno djelo-zlouporabe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ BiH", navodi se u priopćenju Tužiteljkstva BiH. 

Tužiteljstvo BiH provodi intenzivne aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela zlouporabe položaja, osobito u slučajevima kada su počinitelji ovlaštene osobe policijskih i sigurnosnih agencija, prenosi N1.

Optužnica će biti proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije