Beograd

Pokušao ubiti dilera iz BiH pa ranio i djevojku

27.10.2016.
u 07:00

Više tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nikole Lakušića (29), koji je okrivljen da je početkom kolovoza na Vračaru ranio Srđana Mićića (29) i Teodoru P. (23).

Tako se Lakušić tereti za teško ubojstvo u pokušaju, kao i za nedopušteno nošenje oružja. Nagađanja o motivu ovog pokušaja ubojstva variraju od borbe za prevlast na tržištu narkotika do, kako je rekao okrivljeni Lakušić, navodne samoobrane na koju je bio prinuđen. Mićić je imao četiri prostrijelne rane u leđima i nozi, a Teodoru P. je metak pogodio u leđa.

- Lakušić, inače, nije poznat po kriminalnim poslovima. Zna se da je iz dobrostojeće obitelji, ali to nije trag za istragu. Ranjeni mladić, koji ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, ranije je uhićivan zbog droge, ali i nelegalnog posjedovanja oružja. Moguće je i da između njih dvojice postoji neki osobni sukob koji nema veze ni s poslovima, ni legalnim ni nezakonitim - govorio je istražitelj neposredno nakon pucnjave. Iako se u prvom trenutku smatralo da Teodora P., koju je pogodio odbijeni metak, nije povezana s akterima pucnjave te da je slučajna prolaznica, istražitelji su otkrili da ona poznaje Nikolu. Ona je neposredno prije obračuna stajala s prijateljicom i Nikolom u Ulici Koče Kapetana.

- Nikola L. i Mićić su se posvađali pa je uslijedio obračun. Svjedoci su ispričali da je Mićić imao palicu i njome je udarao svog suparnika. Tada je Nikola L. izvukao pištolj i ispalio nekoliko hitaca u Mićića. Jedan metak je rikošetirao i pogodio Teodoru P., koja je vrisnula: “Pogođena sam” - prepričavali su poznanici krvavog sukoba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije