Bihać

Pokrenut pilot-projekt ‘Obiteljska grupna konferencija’

bihac
01.09.2016.
u 09:30

Udruga “Žene s Une” iz Bihaća potpisala je ugovor s In fondacijom za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH i uz financijsku potporu nevladine organizacije “Kinderpostzegels” iz Nizozemske, kako bi zajedno s Centrom za socijalnu skrb u Bihaću pokrenuli projekt “Obiteljska grupna konferencija”. U Bihaću je do sad uspješno organizirana prva “Obiteljska grupna konferencija” kao pilot-projekt, a u pripremi je i druga.

Nedavno upriličenoj prvoj Obiteljskoj grupnoj konferenciji u Bihaću prethodila je izobrazba određenih vrsta certificiranih neovisnih koordinatora koji je vode. Obiteljska grupna konferencija inovativni je model potpore obitelji koji joj pomaže prepoznati i pokrenuti vlastite resurse u rješavanju poteškoća ili izazova. Obiteljska grupna konferencija pridonijet će unapređenju sustava potpore i usluga za obitelji s djecom i mladima u riziku.

- Riječ je o okupljanju obitelji na rješavanju jednoga problema unutar nje pa bilježimo povećano zanimanje kako stručnih timova Centra za socijalnu skrb i njihovih korisnika tako i svih naših korisnika usluga kako bismo pokušali na što lakši način uvesti ovaj model u praksu i oživiti našu tradiciju da se obitelji mnogo više i češće okupljaju i sudjeluju u rješavanju zajedničkih problema, kaže Aida Behrem, izvršna direktorica Udruge “Žene s Une”. Obiteljska grupna konferencija zaživljava u Bihaću, a priprema ih se još nekoliko...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije