sigurnost prometa

Pojačana kontrola pretjecanja i brzine kretanja vozila u ZDŽ

promet
27.05.2016.
u 15:06

Na putevima Zeničko-dobojske županije policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ tijekom vikenda realiziraju akciju pojačane kontrole sudionika u prometu s posebnim naglaskom na kontrolu pretjecanja i brzine kretanja vozila.

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji usmjerene su na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje u prometu te će se sankcionirati i drugi sudionici u prometu u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama osigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini, javlja Zeda.

Posebna pažnja usmjeriti će se na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila, te načina i uvjeta pod kojima mogu izvršiti radnju pretjecanja, kao i druge radnje tijekom upravljanja vozilom, kako bi na taj način zaštitili sebe, osobe koja prevoze, kao i druge sudionike u prometu, priopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije