UOČI NOVE GODINE

Poginuo Slobodan Medić, zapovjednik zloglasnih Škorpiona

nesreca
Matija Topolovec/PIXSELL
01.01.2014.
u 15:18

Zajedno s njim u automobilu su bili i njegova supruga i sin koji su također poginuli u toj prometnoj nesreći

Prema neslužbenim informacijama iz Srbije nekoliko sati prije Nove godine kod Sremske Mitrovice poginuo je nekadašnji zapovjednik zloglasne srbijanske praravojne postroje Škorpioni Slobodan Medić.

Zajedno s njim u automobilu su bili i njegova supruga i sin koji su također poginuli u toj prometnoj nesreći. Medić je poginuo kada se vraćao u zatvor sa slobodnog vikenda. Škorpioni, a sa njima i Medić koji je rodom iz Hrvatske, osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina. On je zajedno s još četvoricom pripadnika Škorpiona osuđen za ratne zločine nad bošnjacima u Trnovu (BiH) 1995 godine.

Taj zločin javnosti je postao poznat nakon što se u javnosti prikazala snimka likvidacije skupine zarobljenih bošnjaka. Uz Trnovo Škorpioni su tijekom rata djelovali i u Hrvatskoj, drugim dijelovima BiH kao i na Kosovu.

U Hrvatskoj su posebno bili angažirani na čuvanju naftnih polja u Đeletovcima koje su pri tome i iskorištavali za svoje potrebe. 

Ključne riječi

Komentara 1

NP
noćna ptica
18:49 01.01.2014.

Kad tad svakog će stići ruka ( pravda ) božija

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije